Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα σε τουρισμό και επισιτισμό

Ανοιχτή είναι από σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου, η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση 400 ευρώ στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι την έκτακτη αποζημίωση των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ (προσαυξημένη κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο) για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη που έχει προωθηθεί προς δημοσίευση.

Το επίδομα δικαιούνται οι άνεργοι από τον κλάδο τουρισμού – επισιτισμού για τους οποίους δεν υφίσταται υποχρέωση επαναπρόσληψης.

Ο ΟΑΕΔ με νέα ανακοίνωσή του έκανε γνωστές τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους αλλά και τη διαδικασία αίτησης στο πρόγραμμα.

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ «Έκτακτη αποζημίωση εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021» με αριθμό 15241/5.4.2021 στο ΦΕΚ B’ 1355/06.04.2021 και προς ενημέρωση των δικαιούχων, ο Οργανισμός διευκρινίζει τα εξής:
Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι που πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Απασχολήθηκαν κατά το 2019 –με πλήρη ή μερική απασχόληση- χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020

Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020 ή τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά 1 μήνα το ως άνω χρονικό διάστημα.

Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020-Φεβρουαρίου 2021

Δεν έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας ή το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Σεπτεμβρίου 2020-Φεβρουαρίου 2021

Δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από άλλη αιτία για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...