Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Φονικές πλημμύρες στην Εύβοια: Πέντε οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι

Διαλύθηκαν” τα Ψαχνά!
Απίστευτη η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Εύβοια καθώς πλέον σε πέντε ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών ατόμων στα Πολιτικά, δυο ηλικιωμένων 85 και 86 ετών, καθώς και ενός βρέφους 8 μηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου βρέφους έκανε διακοπές και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Η νεροποντή τους έπιασε στον ύπνο με αποτέλεσμα να σηκωθούν έντρομοι ψάχνοντας για το μωρό, όμως όταν το βρήκαν ήταν ήδη αργά.


Λίγο μετά το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παραύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ τον πέμπτο νεκρό επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.


Στην περιοχή της τοπικής κοινότητας των Πολιτικών δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι και ένα νεογέννητο μωρό έχασαν την ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής. 

Στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών και κυρίως στο κέντρο της πόλης τα πάντα έχουν καταστραφεί καθώς ο ποταμός Μεσσσάπειος ξεχείλισε και το νερό κατέστρεψε τα πάντα στο περασμά του ενώ η κυκλοφορία προς την Αρτάκη καθώς και προς την Καστέλλα γίνεται με δυσκολία αφού στην περιοχή του «τριγώνου» (δρόμος προς Πανεπιστήμιο) αλλά και του γηπέδου των Ψαχνών η στάθμη του νερού είναι ιδιαίτερα υψηλή όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

Στο Δημαρχείο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων αυτή την ώρα υπάρχει γιατρός για οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια ενώ από νωρίς το πρωί επί ποδός βρίσκονται τα μηχανήματα του Δήμου,οι Εθελοντές των Ψαχνών,η Πυορσβεστική και η Αστυνομία. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...