Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Το παραμύθι του Ευβοιώτη δημοσιογράφου «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» ταξιδεύει στα Νέα Στύρα

Το παραμύθι του Ευβοιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ, θα παρουσιασθεί στα Νέα Στύρα, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 και ώρα 8.30 το απόγευμα, στο Χώρο Πολιτισμού «ΔΡΥΟΠΕΣ» (έναντι καταφυγίου Ψαράδων). (https://dryopes.gr.)

Οι ήρωες του παραμυθιού, εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της μουσικής, της

συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. 

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί με διαδραστικό τρόπο το παραµύθι , ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ήρωες του βιβλίου. 

Διοργάνωση: 
Εργαστήρι Λόγου, Τέχνης και Παράδοσης ΑΜΚΕ 
Βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ 
Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ Α.Α. 
Το βιβλίο: 

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ. 

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένα πελαργός αργός, ένα παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ. 

Ο Ορφέας με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή. 

Ένα έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας. 

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε». 

Ονειρική η εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη, που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Βιβλίου Public. 

Βιογραφικό: 

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου και συνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις». Συνδιευθύνει την ιστοσελίδα artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (http://artpress.sundaybloody.com). 

Είναι παντρεμένος και στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την κόρη του, την Ευαγγελίνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...