Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Αρχές της Βόρειας Εύβοιας λόγω του κινδύνου πυρκαγιών

Σε έκτακτη σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς, η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου έθεσε το πλαίσιο επιφυλακής σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει αποστείλει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Αποφασίστηκε να τεθούν σε πλήρη εγρήγορση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του δήμου, του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ και των δασικών υπηρεσιών ενώ γίνεται έκκληση στους πολίτες να μην

προχωρούν σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές και να ενημερώνουν αμέσως την Πυροσβεστική σε περίπτωση που αντιληφθούν ενδείξεις φωτιάς. 


Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην Εύβοια (παρατεταμένη ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες) είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών και γι΄αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. 

Η κυρία Ευσταθίου έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα το προσωπικό και τα μέσα ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται αγροτικές εργασίες και καλεί τους κατοίκους και τους παραθεριστές να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης ώστε αυτές οι μέρες του καλοκαιριού να περάσουν με ηρεμία και χωρίς κινδύνους πυρκαγιών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...