Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η "Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία" Δήμου Κύμης - Αλιβερίου για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων

Ο Ν. 4447/2016 προβλέπει τη δημιουργία Πράσινων Σημείων. Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Περιφέρειες όπως αυτές της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, κ.λ.π. , έχουν προκηρύξει και έχουν δημιουργήσει οι δήμοι τους Πράσινα Σημεία από τον Ιούλιο του2018. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρειάστηκε τρία (3) χρόνια για να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της
δράσης στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων. Και φυσικά δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος ακόμα απαιτείται μέχρι να υλοποιηθεί το έργο αυτό. 


Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στο εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ενότητα 3.1.2. σελίδα 26-34), προβλέπει τη δημιουργία δύο χώρων για Πράσινα Σημεία, ένα στην Κύμη και ένα στο Αλιβέρι και εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας Πράσινου Σημείου Γειτονιάς. 

Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν οι δράσεις αυτές, καθώς και όσες προβλέπονται στο Τοπικό Σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί λύσεις προσωρινές όπως αυτές που εφαρμόζονται τώρα έχουν πολύ μεγάλο κόστος, δεν λύνουν το πρόβλημα, δεν ανταποκρίνονται στον Εθνικό Σχεδιασμό και ίσως να επιφέρουν πρόστιμα. 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...