Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «Να δημιουργηθούν το ταχύτερο δυνατό Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στη Βόρεια και Νότια Εύβοια»

Τα οξύτατα προβλήματα των νεφροπαθών της Εύβοιας έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητώντας την όσο το δυνατόν γρηγορότερη δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στη Βόρεια και Νότια Εύβοια, όπου δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους βιώνουν έναν πραγματικό «Γολγοθά», καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται τακτικά προς τη Χαλκίδα και την Αθήνα και δυστυχώς υπόκεινται καθημερινά σε σωματική, ψυχική, αλλά και οικονομική ταλαιπωρία. 
Στη συνάντηση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου, σήμερα το πρωί, με τον Υφυπουργό Υγείας συμμετείχε και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κ. Αναστάσιος Μίχας. 

Συγκεκριμένα, για την Κάρυστο ζητήθηκε η συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να
δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο. 

Σε ό, τι αφορά την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας εξασφαλίστηκε η δωρεά έξι μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ ο υφυπουργός δεσμεύτηκε και για την παροχή του απαραίτητου λοιπού εξοπλισμού, όπως και για την πρόσληψη ενός Νεφρολόγου και ταυτόχρονα την κατάλληλη εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίοείναι απαραίτητο για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας. 

Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου έθεσε τα οξύτατα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και κυρίως αυτό της δραματικής υποστελέχωσης, καθώς το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 230 με 240 εκ των οποίων περίπου: οι 40 θέσεις αφορούν σε ιατρικό προσωπικό, οι 120 σε νοσηλευτικό, οι 60 σε διοικητικό και οι 10 σε παραϊατρικό προσωπικό. 

Δεδομένων των αυξημένων αναγκών ζήτησε από τον υφυπουργό να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...