Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ν.Ε Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ κύριε Κεδίκογλου

Μετά από τα όσα ωραία μας είπε στην τοποθέτησή του, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την τόση φροντίδα που έδειξε για την Εύβοια, ο διαχρονικός πολιτευτής Εύβοιας κος Κεδίκογλου, θυμήθηκε κάπως όψιμα να προωθήσει το αίτημα δημιουργίας μονάδων αιμοκάθαρσης σε Βόρεια και Νότια Εύβοια και να επισημάνει τα κενά στις οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Προφανώς και χαιρετίζουμε την πρόθεσή του κου βουλευτή ως προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας στον Νομό και ελπίζουμε να μην αποτελέσει απλά και μόνο μία επικοινωνιακή παρένθεση στην
προσπάθεια εκμετάλλευσης όσων θετικών βημάτων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα υγειονομικά πράγματα του Νομού. 


Ο κος βουλευτής το 2014 εμφάνιζε ως μονόδρομο στον ευβοϊκό λαό την υποβάθμιση των νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου σε Κέντρα Υγείας, μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να αντιληφθεί τα προβλήματα των νεφροπαθών Βόρειας και Νότιας Εύβοιας και την ίδια ώρα που αναφέρεται σε κενά του Νοσοκομείου Χαλκίδας μιλάει για διογκωμένο κράτος και επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 (1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο). 

Τι άλλαξε; Προφανώς διαπιστώνοντας το θετικό κυβερνητικό μας αφήγημα στην υγεία και έχοντας έμφυτη κλίση στην επικοινωνία και την διαχείριση της εικόνας επιδιώκει να καρπωθεί μέρος αυτής της αντικειμενικής κατάστασης. Γι’ αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει το «ενδιαφέρον» του για την υγειονομική κατάσταση στην Εύβοια, αλλά και πάλι εμφανίζει συμπτώματα επιλεκτικής μνήμης. 

Η λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή της με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του πρ. Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, όπου δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε Κέντρα Υγείας να λειτουργήσουν μονάδες αιμοκάθαρσης. 

Το πρώτο Κέντρο Υγείας στην χώρα, στο οποίο έχει δρομολογηθεί η λειτουργία τέτοιας μονάδας είναι αυτό της Ιστιαίας. Γι’ αυτόν τον λόγο η αναγκαία υποδομή ενισχύθηκε, όπως και το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας, ενώ προκηρύχθηκε από τον Γενάρη του 2019 θέση μόνιμου γιατρού νεφρολόγου. 

Αντίστοιχα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα επειδή ακριβώς έγιναν τα απαιτούμενα θεσμικά βήματα προετοιμασίας, όπως ήταν η τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Καρύστου. Επιπλέον ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός στην επίσημη έναρξη λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου στην Κάρυστο ανακοίνωσε την θετική εμπλοκή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην διαδικασία ανάπτυξης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. 

Ευελπιστούμε η επανάληψη αυτών των θετικών βημάτων από την πλευρά του κου Κεδίκογλου σε πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε να εντάσσεται σε μία λογική πίεσης προς τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να μην τα ακυρώσει και όχι σε μία παλαιοκομματική λογική εκμετάλλευσής και οικειοποίησής τους. 

Χαλκίδα 28 Ιουλίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...