Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον "περίπατο" των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλίων στην περιοχή

Περίπατο στο κάστρο Castello Rosso στην Κάρυστο διοργανώνουν η ENEL και ο ΣΚΑΪ στα πλαίσια της «ενίσχυσης των δράσεων της τοπικής κοινωνίας» και απώτερο σκοπό την εξοικείωση με την παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων σε κάθε πτυχή της

ζωής μας. 


Η εταιρία ENEL όπως και οι άλλοι κολοσσοί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΤΕΡΝΑ, Protergia, ΡΟΚΑΣ κλπ) έχουν αλώσει την περιοχή της Νότιας Εύβοιας εγκαθιστώντας εκατοντάδες ανεμογεννήτριες και σχεδιάζοντας την εγκατάσταση πολλών ακόμη, με σκοπό το κέρδος. 

Δήθεν κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα έχουν μονάδες παραγωγής με ορυκτά καύσιμα, κάποιες από αυτές είναι υποψήφιοι αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη. 

Πολύ περισσότερο, δε νοιάζονται για τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις οποίες προκαλούνται ατυχήματα όπως πριν μια βδομάδα όπου υπό καταρρακτώδη βροχή φορτηγό βρέθηκε με τον ένα τροχό στον γκρεμό. Εργάζονται 10ωρα, πολλές φορές 7 μέρες τη βδομάδα, αμείβονται με μεροκάματα της τάξης των 30ευρώ. 

«Πατούν» πάνω στο δήθεν φιλοπεριβαλλοντικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Μόλις την περασμένη βδομάδα ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η παραχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της χρήση αιγιαλού, παραλίας και των άλλων «κοινόχρηστων πραγμάτων» για την κατασκευή έργων κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ. Έχουν φτάσει να κατασκευάζουν αιολικά πάρκα ακριβώς πάνω από οικισμούς όπως στο Μαρμάρι. 

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους! Από τη μια κέρδη, διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη ακριβό ρεύμα, επιβάρυνση του περιβάλλοντος και φτώχια για το λαό. 

Φθηνό ρεύμα για το λαό, προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος 

Οι «δράσεις» και χορηγίες των εταιριών εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών πάρκων στην Κάρυστο δεν αποσκοπούν στην «προβολή της περιοχής», στην δημιουργία «οικολογικής συνείδησης» ή την «ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».

Αποσκοπούν στο να γίνουν με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις οι κερδοφόρες επενδύσεις τους. Βρίσκουν έδαφος από τις μεγάλες ελλείψεις, με ευθύνη του Κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου, σε διάφορούς τομείς όπως η παιδεία, οι υποδομές, η πυρασφάλεια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. 

Συσπείρωση με το ΚΚΕ και οργάνωση της πάλης για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα! 

Σήμερα υπάρχουν οι επιστημονικές - τεχνολογικές δυνατότητες και οι πηγές ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού και της χώρας μας. Υπάρχει η απαραίτητη γνώση και τεχνολογία ώστε η παραγωγή ενέργειας, με συνδυασμό όλων των πηγών, να γίνεται με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. 

Αυτό που χρειάζεται είναι η Ενέργεια να αποτελέσει κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο κερδοφορίας των επιχειρηματικών. 

Σήμερα χρειάζεται να ενταθεί η πάλη ενάντια στις πολύπλευρες συνέπειες από την πολιτική κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ όπως η υπέρμετρη ανάπτυξη των αιολικών στη Νότια Εύβοια, το ακριβό ρεύμα, η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, οι περικοπές κοινωνικών δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη των μονοπωλίων, οι επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. 

Ταυτόχρονα, να καταδικαστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική, να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού ώστε να γίνει πιο δυνατή η πάλη των εργαζομένων, του λαού. 

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...