Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ζωή Λιβανίου: «Σπουδαίοι μαθητές – σπουδαίοι τεχνίτες στις σχολές του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, για μια ακόμη φορά επισκέφτηκε τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα προκειμένου να παρακολουθήσει την επίδειξη των δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει οι σπουδαστές κατά την διάρκεια της μαθητείας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίδειξης που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ο διευθυντής και οι καθηγητές των ΕΠΑΣ στο Βασιλικό, η Ζωή Λιβανίου συνομίλησε με τους μαθητές για τους δρόμους που ανοίγονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μέσα από την απόκτηση των δεξιοτήτων που έχουν επιλέξει. 

Σύμφωνα με όσα της ανέφεραν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές, παρατηρείται ότι συχνά οι εργοστασιακές μονάδες στις οποίες θα μπορούσαν να απασχοληθούν δεν είναι σε επαφή με τις Σχολές του ΟΑΕΔ και δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες εξεύρεσης του εξειδικευμένου προσωπικού που χρειάζονται. 

Σε δηλώσεις της η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: 

«Στις Σχολές του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα εκπαιδεύονται οι αυριανοί σπουδαίοι τεχνίτες που όλοι χρειαζόμαστε. Οι σπουδαίοι μαθητές που γνώρισα αποτελούν απόδειξη ότι στην χώρα μας υπάρχουν οι κατάλληλα εξειδικευμένοι άνθρωποι που μπορούν να υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας. 

Η σημερινή κυβέρνηση έχει υποστηρίξει με πολλούς τρόπους την αναβάθμιση και των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και την προσαρμογή τους στις νέες απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου της υψηλής εξειδίκευσης. Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. 

Οι Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στις σημαντικότερες ουσιαστικές επενδύσεις της χώρας και του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να τις θέσουμε σε αμφισβήτηση. 

Καλώ τις επιχειρήσεις της Εύβοιας και τη ευρύτερης περιοχής να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο των σχολών στην Χαλκίδα και να ξεκινούν την αναζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό στις λίστες των αποφοίτων της. 

Είμαι σίγουρη ότι μέσα από το δυναμικό της σχολής θα εντοπίσουν τους σπουδαίους εκείνους ανθρώπους που ταιριάζουν στις ανάγκες των επιχειρήσεών τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...