Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Προετοιμασία ενόψει έκτακτων καιρικών φαινομένων στο δήμο Κύμης Αλιβερίου

Εν όψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένονται στο δήμο μας το τριήμερο 23,24,25 Φεβρουαρίου του 2019 ενημερώνουμε τους δημότες και τους εφιστούμε την προσοχή, ώστε να είναι πολύ προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους.

Συγκεκριμένα παρακαλούνται :


Α) Να μειώσουν τις μετακινήσεις τους κατά την έξαρση καιρικών φαινομένων και να τις περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες και απαραίτητες… 

Β) Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από ανέμους 

Γ) Να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που δεν εμποδίζουν τυχόν διανοίξεις δρόμων από χιονοπτώσεις 

Δ) Να είναι προσεκτικοί σε διαβάσεις χειμάρρων και ποταμών αποφεύγοντας τη διέλευση με τα οχήματά τους κάθετα προς αυτούς όταν παρουσιάζουν αύξηση στάθμης υδάτων και έντονη ροή . 

Ζ) Να συνεργάζονται με τα συνεργεία του δήμου και της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας τα οποία θα βρίσκονται σε σημεία αντιμετώπισης προβλημάτων από την κακοκαιρία 

Κάθε πληροφορία δημοτών προς τη δημοτική αρχή και την πολιτική προστασία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας 

Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι ο κ Κώστας Δημάς. Τηλ. επικοινωνίας 6977401605 

Την Παρασκευή το πρωί στις 9:30 στο δημαρχείο Αλιβερίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη του κυρίου Κώστα Δημά με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Αλιβερίου, Δυστίων και Αυλώνος για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει κακοκαιρίας. 

Στη μία το μεσημέρι (13:00) της ίδιας μέρας θα γίνει σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών στο δημαρχείο Κύμης.

Η Σύσκεψη
Γράφει ο Αγγελος Μαργέλης
Εν όψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένονται στο δήμο Κύμης Αλιβερίου το τριήμερο 23,24,25 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι (13:00) της Παρασκευής 22.02.2019 σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών στο δημαρχείο Κύμης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς οι Αντιδήμαρχοι Κύμης και Κονιστρών κ Θεοδώρου και κ. Μούντριχας, ο Σύμβουλος αρμόδιος για την πολιτική άμυνα κ. Δημάς, ο Σύμβουλος κ Αναγνώστου , ο Σύμβουλος της Δ. Κ.Κύμης κ. Μαργέλης και Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Από την συνεδρίαση συγκράτησα τα παρακάτω:

- Έχουν εκδοθεί από τον Δήμο, οδηγίες προς τους Δημότες για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

- Ο Δήμαρχος και οι κατά τόπους αρμόδιοι, έχουν ενημερωθεί επί τόπου για τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

- Στα Δημοτικά καταστήματα υπάρχει αλάτι που μπορούν να πάρουν οι Δημότες για προσωπική χρήση σε σκάλες και πεζοδρόμια.

- Έχει ληφθεί μέριμνα για την διατήρηση ανοικτού του δρομολογίου προς το Νοσοκομείο Κύμης.

- Δόθηκαν οδηγίες για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες αγροτικών και χωματουργικών μηχανημάτων προκειμένου να εκτελέσουν εκχιονισμού ή χωματουργικές εργασίες.

Από τους Προέδρους εκφράστηκαν παράπονα για τον χρόνο επέμβασης των μηχανημάτων και για την περιορισμένη χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...