Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας την Παρασκευή, 07/12/2018, με θέμα την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.

Τίτλος της εκδήλωσης, «η Ευρώπη Σκοτεινιάζει» και κεντρικοί ομιλητές οι Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των

Ελλήνων.

Και οι δύο ομιλητές, ανέπτυξαν το θέμα με αναλυτική οξυδέρκεια και σαφήνεια, αναδεικνύοντας τις αιτίες της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η τάση, αλλά και τις προσπάθειες των λαών να αντισταθούν στα φαντάσματα του ναζισμού και του φασισμού που απειλούν ξανά τις Ευρωπαϊκές αξίες. 


Στη σύντομη ομιλία του ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, τόνισε ότι: «προφανώς η ακροδεξιά δεν αποτελεί λύση απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, αλλά σαφή οπισθοχώρηση στη διαδικασία της δημοκρατικής Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». 

Πρόσθεσε επίσης πως: «Με την άνοδο των ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων που σπέρνουν το διχασμό και το μίσος, δοκιμάζονται βασικές αρχές που έχουν εγκαθιδρυθεί στην Ευρώπη, όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην πραγματικότητα, η ίδια η ελευθερία και η δημοκρατία. 

Γι’ αυτούς τους λόγους, καθήκον όλων μας είναι, στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, να δυναμώσουμε τη φωνή μας απέναντι στο σκοταδισμό και το φασισμό, στηρίζοντας τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις και ειδικότερα, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». 



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...