Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας

Την πλειοψηφούσα παράταξη στον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, που μετά από τρίτη συνεχόμενη φορά, απέβη άκαρπη η συνεδρίαση για την κατανομή των αξιωμάτων στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, λόγω της εξελισσόμενης διαμάχης γύρω από τις θέσεις του προεδρείου, καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ Γιατρών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:


«Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, με ανοιχτά μέτωπα στο τομέα της Υγείας και μια εβδομάδα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, που φέρνει ένα συνολικό χτύπημα στη δουλειά, στη ζωή μας και πόσο μάλλον στον τομέα της Υγείας, η παράταξη της πλειοψηφίας εγκλωβίζει τον ΙΣΕ σε μια αντιπαράθεση για την "καρέκλα".

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και αφού τοποθετηθήκαμε, αποχωρήσαμε από την τελευταία συνεδρίαση. 

Από την πρώτη στιγμή, η θέση μας είναι ότι δεν μπαίνουμε σε λογική ανάληψης καθηκόντων στο προεδρείο, καθώς αυτός ο συσχετισμός που αποτυπώθηκε από τις πρόσφατες εκλογές (9 έδρες στην πλειοψηφία - 2 στη ΔΗΠΑΚ) είναι αρνητικός. 

Δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για την κατεύθυνση που θέλουν να δώσουν οι υπόλοιπες δυνάμεις στον ΙΣΕ.

Η ΔΗΠΑΚ, με την ευθύνη που μας αναλογεί, τιμά τους συναδέλφους, από τις θέσεις που μας απέδωσαν στο ΔΣ. Από εκεί και πέρα καλούμε όλους τους συναδέλφους του ΔΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν ένα τέλος στις κόντρες "για την καρέκλα".

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στα ΔΣ για να φέρνουμε στο προσκήνιο τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας, γύρω από τα επιστημονικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματά μας. 

Για να συνεισφέρουμε και από αυτή τη θέση για να μαζικοποιηθεί ο αγώνας μας, να γίνει μαχητικός, αποφασιστικός, γιατί αυτός ο δρόμος είναι η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική για εμάς και τους ασθενείς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...