Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Απεργιακή συγκέντρωση στην Χαλκίδα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχον στην απεργία και να διεκδικήσουμε:
Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τα σχέδια που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών στους εργοδότες του
κλάδου.

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Επαναφορά Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751ευρώ, κάνενας πιο κάτω.

Να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.

Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Στον κάθε χώρο δουλειάς παράλληλα διεκδικούμε ιδιαίτερα αιτήματα. 

Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων των βιομηχάνων αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό, θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα, θα, θα....

Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), στις 20-9-2018 ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, του ημερομισθίου στα 33,57€.

Την ίδια μέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενεργοποίησε το νόμο ΒΡΟΥΤΣΗ που είχε ψηφίσει η ΝΔ ώστε μόνιμα ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από το κράτος και με όρο να μη θίγεται η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων. 

Ο νόμος ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ πλέον έχει τον τίτλο ΒΡΟΥΤΣΗ–ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ και τον στήριξαν εκτός από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ ο μέσος μεικτός μισθός από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2017 μειώθηκε κατά 26,5%, από τα 1230€ στα 905€.

Τα προσχέδια του προϋπολογισμού για το 2019 που έχουν ήδη κατατεθεί είναι μία από τα ίδια. Από τη μία προβλέπουν νέες επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις, μείωση αφορολόγητου για αυτές κα. Από την άλλη προβλέπουν νέες περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις κτλ που θα βιώσουμε.

Η “μεταμνημονιακή εποχή” βρίσκει εδώ τους περισσότερους από 700 νόμους, τα πλεονάσματα που εξασφαλίζονται από τις δικές μας περικοπές προβλέπονται μέχρι το 2060 κτλ. Εκκρεμεί η εφαρμογή και άλλων νόμων που έχουν ήδη ψηφιστεί. Στις 31-12-2018 λήγει η προστασία από πλειστηριασμούς, το νέο έτος θα δούμε νέες μειώσεις λόγο της μείωσης του αφορολόγητου κ.α.

Για τα συμφέροντα των λίγων δεν διστάζουν πουθενά: Εμπλέκουν τη χώρα μας σε πολέμους που διεξάγονται σε κάθε σημείο της γης, ΝΑΤΟικες εγκαταστάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ενώ αυτή η συμμετοχή αυξάνει τους κινδύνους της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας.

Όλα αυτά τα μέτρα συνέβαλλαν στην έστω και αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη που καταγράφεται. Κερδισμένοι είναι μόνο οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, ενώ εμείς

με μισθούς πείνας και στους εργασιακούς χώρους να λιώνουν στην κυριολεξία κορμιά.

Στον κλάδο πανελλαδικά και στην περιοχή μας καταγράφονται κέρδη, γίνονται επενδύσεις. Στην Κόκα Κόλα επένδυση 24 εκατομμύρια ευρώ και για μία ακόμα χρονιά ανακοινώθηκε αύξηση κερδών αλλά εντείνεται η εκμετάλλευση στους εργαζόμενους και οι εργολαβίες. 

Στη Nestle επένδυση 8,5εκ παρά το ότι έκλεισε το εργοστάσιο στον Ταύρο πετώντας στο δρόμο 300 οικογένειες. Στην Αλλατίνη επένδυση 20εκ αλλά οι νέες προσλήψεις με 586€ και πολλοί εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι. 

Επενδύσεις στην ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ αλλά η πλειοψηφία είναι συμβασιούχοι όπως και στη General Mills που επιπλέον η εντατικοποίηση της εργασίας κάνει πολλούς να παραιτούνται. 

Επενδύσεις σε Bake Hellas και ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ όμως οι προσλήψεις με 586€ και συμβασιούχοι. Στην Κελαϊδίτης ΑΕ επενδύσεις μεν αλλά απλήρωτες οι υπερωρίες δε. 

Στη ΣΟΓΙΑ έχει γεμίσει το εργοστάσιο κάμερες και δίνει τα ρεπό όπως βολεύει την εργοδοσία. Στις πτηνοτροφικές η παραγωγή είναι στο φουλ αλλά στη ΣΥΝΚΟ επιδιώκονται νέες μειώσεις και μπαίνουν εργολάβοι, ο ΒΟΚΤΑΣ έχει τους εργαζόμενους χωρίς ένσημα, στον ΑΓΓΕΛΑΚΗ δουλειά από Ήλιο σε Ήλιο. 

Στον ΜΙΜΙΚΟ η εργοδοσία επιβάλλει ό,τι ωράριο τη βολεύει, εναλλάσσει 4ήμερα με δουλειά όλη μέρα, δεν είχε βάλει το επίδομα αδείας, όποτε θέλει καθυστερεί πληρωμές. Στο ΖΟΥΡΑ γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα παρά τις τεράστιες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια κα. 

Οι ιχθυοκαλλιέργειες εξάγουν σε 40 χώρες αλλά αρνούνται την υπογραφή σύμβασης με αυξήσεις, όλη η Ευρώπη τροφοδοτείται κηπευτικά και άλλα προϊόντα από την Εύβοια από επιχειρήσεις όπως ο ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ που εφαρμόζει μονοήμερη εβδομαδιαία εργασίας και εκμεταλλεύεται νύχτα με νύχτα ιδιαίτερα τους πολλούς μετανάστες.

Η πρόοδος στην επιστήμη, την τεχνολογία, η άνοδος της παραγωγικότητας, αντί να φέρνει καλύτερες συνθήκες, γίνεται εντατικοποίηση, ελαστικές μορφές εργασίας, εργολάβοι, συμβασιούχοι.

Σε πολλές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζονται ούτε αυτά που οι βιομήχανοι επί της ουσίας ψηφίζουν. Απληρωσιά, δεν καταβάλλονται υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, αδήλωτη εργασία, δεν τηρούνται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασίας, παραβιάζεται η 5μερη εργασία κτλ

Η απεργία στις 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 είναι μια μεγάλη ευκαιρία

να διεκδικήσουμε το δίκιο μας όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρχουν νέες κατακτήσεις στον κλάδο και σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Με τη δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας πολλά έχουμε καταφέρει, κάθε φορά είναι ανάλογα με τη συμμετοχή των συναδέλφων. 

Το τελευταίο διάστημα ανακλήθηκαν απολύσεις, καταβλήθηκαν δεδουλευμένα, παρεμβάσεις έλυσαν αυτονόητα ζητήματα που χωρίς διεκδίκηση ούτε αυτά γίνονται.

Σε άλλους εργασιακούς χώρους που η συσπείρωση και δράση των συναδέλφων είναι ευρύτερη διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και μεροκάματα και άλλα νέα δικαιώματα.

Τέτοια δράση θα έπρεπε να αναπτύσσουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και με τις κλαδικές ή γενικές απεργίες να διεκδικούν κλαδικά ή γενικότερα αιτήματα που αφορούν όλη την εργατική τάξη.

Όμως η εργοδοσία βάζει τα τσιράκια της και μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της. 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρχές Οκτώβρη αρνούνταν την προκήρυξη απεργίας! Όταν η συντριπτική των εργαζομένων, 12 κλαδικές Ομοσπονδίες, 10αδες εργατικά κέντρα και 100δες σωματεία και το δημόσιο προκήρυξαν απεργία για τις 14/11 πηγαίναμε δηλαδή για γενική απεργία, τότε συνεδρίασε εκ νέου η ΓΣΕΕ και για να μην πετάξει το τελευταίο φύλλο συκής, προκήρυξε μεν απεργία αλλά για τις 28/11 για να διασπάσει εκ νέου τους εργαζόμενους. 

Παρόμοια έκαναν στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας λες και ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Η καλύτερη απάντηση σε εργοδοσία, κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες που θέλουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την απεργία είναι 

ΣΤΙΣ 28/11 ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...