Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Χαλκίδα


 Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχους, τα σωματεία τους, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Ιούλη, 7μμ έξω από το ξενοδοχείο Παλίρροια σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην πόλη μας.

Τα προβλήματα της υγείας στο ΓΝΧ όπως και συνολικά στο σύστημα υγείας στην περιοχή μας είναι εκρηκτικά. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι λαϊκές οικογένειες επωμίζονται το τεράστιο κόστος, την ταλαιπωρία και τα αδιέξοδα της πολιτικής που συνεχίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα της
υγείας.

Πολιτική που έχει ως στόχο την μείωση των δημόσιων και δωρεάν, επαρκώς στελεχωμένων και εξοπλισμένων δομών υγείας, της εξαφάνισης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, της περικοπής μια σειράς προληπτικών εξετάσεων και πολλά ακόμα, προκειμένου να παραδοθούν εκτενέστερα στα χέρια των επιχειρηματιών της υγείας. 


Η Κυβέρνηση μπουκώνει με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματίες, τους απαλλάσσει από φόρους, την ίδια ώρα που τσακίζει και ληστεύει το λαό. Η «έξοδος από τα μνημόνια», η «δίκαιη ανάπτυξη» που διατυμπανίζουν τα στελέχη της Κυβέρνησης όπου κι αν σταθούν, δεν έφερε και δε θα φέρει την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, στις μονάδες ΠΕΔΥ κλπ. 

Αντίθετα έχουν δεσμευτεί για τη συρρίκνωσή τους γιατί αυτό απαιτεί η εξασφάλιση πεδίων για επενδύσεις με βέβαιη κερδοφορία, όπως είναι ο τομέας της υγείας. 

Η Κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι τα «ευρωπαϊκά πρότυπα» που υπερασπίζεται, σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινούνται. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, υπάρχουν τα «μνημόνια διαρκείας των λαών», που απορρέουν από τη συνθήκη του Μάαστριχ και των μετέπειτα συνθηκών. 

Σε όλες τις χώρες τις ΕΕ η μείωση της χρηματοδότησης στην υγεία από τη μία και από την άλλη οι λεγόμενες «αναδιαρθρώσεις» λειτουργούν ως μοχλός για την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων του χώρου της υγείας. 

Η παράσταση διαμαρτυρίας έρχεται ως συνέχεια όλου του διεκδικητικού πλαισίου του σωματείου μας αλλά και δεκάδων άλλων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής μας, για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε μέσα στην κρίση, για ΣΣΕ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για αξιοπρεπείς και σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας. 

Διεκδικούμε: 

· Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. 

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των κενών Θέσεων. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων. 

· Κάλυψη της περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους - άνεργους και τις οικογένειες τους. 

· Επάνδρωση με προσωπικό πληρώματος και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νομό μας. 

· Η ανάπτυξή των περιφερειακών ιατρείων να παίρνει υπ’ όψη: Τον πληθυσμό, τη σύνθεσή του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, τις σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμΕΑ, τους πρόσφυγες και μετανάστες. 

· Να είναι στελεχωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, με νοσηλευτικό προσωπικό και μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους και άλλους υγειονομικούς, υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό. 

· Άμεση παράδοση του νέου Νοσοκομείου με πλήρη κάλυψη σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...