Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Συνάντηση φορέων και μελών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Νότιας Καρυστίας με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Χθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου και του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας και ενεργοί πολίτες κατά της αναρχης εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στην περιοχή μας.

Θέματα συζήτησης: Η καταπατηση των ιδιοκτησιών στη Νότια Καρυστια από τις εταιρίες , η απαξίωση των Αγροτοκτηνοτρόφων από την Πολιτεία και η υποβάθμιση του παραγωγικού τομέα της κτηνοτροφίας λόγω της εκτεταμένης
κατάληψης χορτολιβαδικων εκτάσεων για την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ, η παραβίαση των Περιβαλλοντικών Όρων κατασκευής ΑΣΠΗΕ από τις εταιρίες, η μετατροπή της περιοχής μας σε Αιολική Βιομηχανία και φυσικά η θέση του Γενικού Γραμματέα πάνω σε όλα αυτά.

Οι απαντήσεις που πήραμε σχετικά με το ιδιοκτησιακό ήταν ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του αυτό το θέμα αλλά ότι έχει συμβουλέψει τις εταιρίες να πληρώνουν τους ιδιοκτήτες άσχετα με τον χαρακτήρα της ιδιοκτησίας αν δηλαδή είναι δασικό η αγροτικό.

Φυσικά αυτό δεν κατοχυρώνει νομικά τους ιδιοκτήτες των οποίων η ιδιοκτησία καταπατάται από τις εταιρίες.

Μας ενημέρωσε επίσης ότι μόνο η εταιρία ENEL έχει εγγυημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ αφήνοντας υπόνοιες ότι οι άλλες μεγάλες εταιρίες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη εργασίες στην Όχη μπορεί και να αποχωρήσουν.

Δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από καταγγελίες του ΣΠΠΕΝΚ για τις παραβιάσεις περιβαλλοντικών όρων από τις εταιρίες στην Όχη και ότι θα φροντίσει να έρθουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για έλεγχο.

Του παραδώσαμε καταγγελίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιριας και του ΣΠΠΕΝΚ για το ανωτέρω ζήτημα όπως και την καταγγελία για την Υπέρβαση της Πυκνότητας Ανεμογεννητριών στην περιοχή του Καφηρέα.

Περιμένουμε λοιπόν να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα για περιβαλλοντική επιθεώρηση ΑΜΕΣΑ και επίσης να αποδεχτεί την πρόσκληση μας για επίσκεψη στην περιοχή των έργων ώστε να δει από μόνος του την καταστροφή που έχει συντελεστει.

Ο αγώνας συνεχίζεται με όλες τις υπάρχουσες νομικές δυνατότητες και καλούμε τους πολίτες της Νότιας Καρυστίας σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...