Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Η παράξενη παρέα του Ορφέα»: Ένα έμμετρο παραμύθι του Ευβοιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα

«Η παράξενη παρέα του Ορφέα»: Ένα έμμετρο παραμύθι για τη δύναμη της μουσικής και την αξία της φιλίας.

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του Ευβοιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ στη
σειρά Παιδική Βιβλιοθήκη. 

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένα πελαργός αργός, ένα παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ. 

Ο Ορφέας με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή. 

Ένα έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας. 

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε». 

Ονειρική η εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη, που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Βιβλίου Public. 

Ο Βασίλης Κάργας είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας. Ζει κι εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Έχει συνεργασθεί με εφημερίδες της Θράκης , της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. 

Σειρά: Παιδική Βιβλιοθήκη 
Σελ. 40 
Ηλικίες: 3-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...