Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Παραίτηση της Σοφίας Χουντάση από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Δημου Καρύστου

Με επιστολή στην Μαρία Βερούχη το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Καρύστου Σοφία Χουντάση εκφράζει την διαμαρτυρία της  για την πρακτική  και για τον τρόπο που λειτουργεί στο σύνολο η δημοτική αρχή (συμπολίτευση και αντιπολίτευση)

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς : Τοπικό Συμβούλιο της ΔΚ Καρύστου
Υπόψιν : Κα Βερούχη Μαρία (Πρόεδρος)

Αξιότιμη κα Πρόεδρε Με έκπληξη ενημερώθηκα μέσω internet ότι στις 12/7/18 συνήλθε σε συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Καρύστου, του οποίου είμαι μέλος, και μάλιστα ότι παραβρέθηκα στην συνεδρίαση και συμφώνησα με την εισήγησή σας. 

Επειδή όπως γνωρίζετε ουδέποτε έλαβα πρόσκληση ούτε ενημερώθηκα για την συγκεκριμένη συνεδρίαση και κυρίως δεν παραβρέθηκα σε αυτήν, πολύ δε περισσότερο δεν ψηφισα, θεωρώ οτί η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους σας να συνταχθεί πρακτικό και μάλιστα να δημοσιοποιηθεί προσβάλει όχι μόνο εμένα αλλά και όλους τους δημότες της πόλης μας. 

 Ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων δεν είναι διακοσμητικός αλλά θεσπίστηκαν με σκοπό την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και η συμμετοχή σε αυτά, των μειοψηφούντων συνδιασμών έχει προβλεφθεί με σκοπό την αντιπροσώπευση όλων των κατοίκων.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να λειτουργεί για το όφελος όλων των δημοτών καί όχι μόνο των ψηφοφόρων της . 

Με την συνήθη πρακτική σας να συντάσετε πρακτικά χωρίς καμία ενημέρωση των μελών του συμβουλίου και κυρίως με την πλήρη απαξίωση του ρόλου του συμβουλίου, καθώς τα συμβούλια που όντως πραγματοποιήθηκαν είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, καταλύετε κάθε ένοια δημοκρατίκης λειτουργιάς του δήμου και δημιουργείτε την εντύπωση ότι ενεγείτε βάση απολυταρχικών προτύπων. 

Επειδή αρνούμε να παιζώ τον ρόλο της μαριονέτας παραιτούμε από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου, ζητώντας συγνώμη από τους συμπολίτες μας που μέ τίμησαν με την ψήφο τους. 

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι με την παραίτησή μου δεν τάσσομαι κατά της απόφασης που πήρατε, αντιθέτως στηρίζω τους αμαξάδες της πόλης μας που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην, αν και δυσπιστώ στους ισχυρισμούς του δήμου ότι δεν είχε ενημερωθεί από το λιμεναρχείο για την πρόθεση του να εκδοθούν πρόστιμα εις βάρος των ιππήλατων αμαξιδίων.

Εκφράζω την διαμαρτυρία μου για την πρακτική του «αποφασίζω και διατάζω» αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί στο σύνολο η δημοτική αρχή (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) 

Με εκτίμηση 
Χουντάση Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...