Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Η «Ταξική Ενότητα» για τη συγκρότηση του Προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Κι ενώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία... οι δυνάμεις του συμβιβασμού ΕΜΕΙΣ και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας υπονομεύουν το δευτεροβάθμιο όργανο και το οδηγούν σε παραλυσία και διάλυση.

Ένα και πλέον μήνα μετά το Συνέδριο του ΕΚΕ με αποκλειστική τους ευθύνη δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα προεδρείο, με την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να μετατίθεται για τις
20 Απρίλη. 


Συνεχίζουν την απαράδεκτη τακτική που είχαν πριν το συνέδριο του ΕΚΕ την οποία με αποφασιστικότητα αντιμετώπισαν οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων, επιβάλλοντας να γίνει συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων από τα σωματεία και με ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων και της αγωνιστικής διεκδίκησης. 

Η στάση τους στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι στην ουσία δε τους ενδιαφέρει να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο. ΕΜΕΙΣ και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αυτοί δηλαδή που πριν δυο μήνες συγκροτούσαν μαζί και ενιαία την πλειοψηφία τώρα τσακώνονται σαν τα κοκόρια για τις καρέκλες. 

Εκτίθονται απέναντι στις προτάσεις της Ταξικής Ενότητας για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου με βάση το συσχετισμό που αποτυπώθηκε στο πρόσφατο Συνέδριο. Το γεγονός ότι δε τους ενδιαφέρει η λειτουργία του Εργατικού Κέντρου αλλά οι καρέκλες, αποκαλύπτεται και από τη στάση τους απέναντι στις εναλλακτικές προτάσεις της Ταξικής Ενότητας για την κατανομή των αξιωμάτων στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικότητας προκειμένου να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο. 

Με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται, είναι οι δυνάμεις όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που δρουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις τεράστιες ευθύνες τους: 

- Για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τις πραγματικές αιτίες της αντεργατικής πολιτικής. 

- Για τη στήριξη που δίνουν στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου να περνάνε αντεργατικά μέτρα χωρίς αντιδράσεις, όπως πρόσφατα έκαναν στην 3η αξιολόγηση που περιλάμβανε ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. 

- Για το ότι δεν πάρθηκε καν απόφαση για κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου τις μέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. 

Ευθυγραμμίζονται με τους ομογάλακτούς τους στη ΓΣΕΕ που το προηγούμενο διάστημα έτρεξε στα κρυφά, κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας, να υπογράψει για άλλη μια χρονιά το πάγωμα των μισθών, νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται! 

Η ευθύνη τους μπροστά στις εξελίξεις που φουντώνουν τον πόλεμο στη γειτονιά μας και λίγες μέρες πριν την Εργατική Πρωτομαγιά είναι επίσης μεγάλη. 

Δέκα μέρες πριν την 1η Μάη θα συζητάμε για συγκρότηση προεδρείου για να επαναλάβουν την ίδια τακτική όπως στην απεργία του Γενάρη, να συνεδριάζουν δηλαδή Παρασκευή για να ληφθεί απεργιακή απόφαση για τη Δευτέρα. Και για τις εξελίξεις που μπλέκουν το λαό μας, τους εργαζόμενους στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ένα ολόκληρο Εργατικό Κέντρο δεν βγάζει τσιμουδιά! 

Καλούμε τα σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σέβεται τους εργαζόμενους που αντιπροσωπεύει, όλους τους εργαζόμενους, να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση της Απεργίας της Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι να παρέμβουν καθοριστικά στις εξελίξεις, μέσα από την οργάνωσή τους στα συνδικάτα, τη συζήτηση στους χώρους δουλειάς, τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια και στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. 

Καλούμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων: 

- Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να απεμπλακεί η Ελλάδα από το νέο έγκλημα. Συλλαλητήριο Τρίτη 17 Απρίλη, 7μμ στην Αβάντων (πίσω από τον Αγ. Νικόλαο) 

- Στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, 10.30πμ στο Στρογγυλό της Παραλίας Χαλκίδας. 

Απαιτούμε: 

· Εδώ και τώρα απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ & ΕΕ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. 

· Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! 

· Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω οι εκτός συνόρων ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. 

· Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

· Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...