Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Κύμης - Αλιβερίου για την βεβήλωση του μνημείου της Λαμπούσας

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την βεβήλωση του μνημείου, τιμής και μνήμης των αγωνιστών της μάχης της Λαμπούσας. Πρόκειται για πράξη αδιανόητη, άνανδρη και πέρα από κάθε λογική.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου, να απομονώσουν τέτοια στοιχεία, που προσβάλλουν την μνήμη των αγωνιστών της αντίστασης και συντάσσονται με τους κατακτητές που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες, χιλιάδες νεκρούς, πόνο και καταστροφή. 

Πρέπει όλοι οι έλληνες να νοιώθουμε υπερηφάνεια, για την αντίσταση του ελληνικού Λαού, που δεν συμβιβάστηκε μοιρολατρικά με τους κατακτητές και πολέμησε μέχρι το τέλος για την απελευθέρωση της πατρίδας, από τους κατακτητές Ναζί, που δεν είχαν κανένα λόγο να προκαλέσουν τον όλεθρο στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες. 

Ο Δήμος θα αποκαταστήσει το μνημείο και θα πρέπει όλοι και να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία του μνημείου της Λαμπούσας και όλων των μνημείων που αποτελούν ελάχιστη απόδοση τιμής στην μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της χώρας και την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...