Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Συλλογή βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Αύριο, Σάββατο 2/12/2017 από τις 11πμ μέχρι τη 1μμ στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Χαλκίδας, το μάζεμα βοήθειας από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων από την νεροποντή που έπληξε την Δυτική
Αττική.


Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και το λαό της Δυτικής Αττικής που χτυπήθηκε από τις πλημμύρες, δείχνοντας την Ταξική μας Αλληλεγγύη. Καλούμε αντίστοιχα όλα τα σωματεία της περιοχής, τους συναδέλφους, τους μαζικούς φορείς, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, προκειμένου να εκφράσουμε έμπρακτα, την Ταξική μας Αλληλεγγύη μαζεύοντας το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, από τις 11πμ έως τη 1μμ, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, υλική βοήθεια που θα αποσταλεί στους πληγέντες.

Αντίστοιχα, μεγάλη είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στους πληγέντες. 

Τα συνδικάτα παρεμβαίνουν για την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ουσιαστικής ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών της περιοχής, μέσα από σύσκεψη για σειρά δράσεων και διαμόρφωσης του πλαισίου αιτημάτων, παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και στο Υπουργείο Εργασίας, συγκέντρωση βοήθειας και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, βοήθεια σε επισκευές και αποκαταστάσεις ζημιών. 

Οι δράσεις συνεχίζονται με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς για να καταγραφούν τα προβλήματα από τις πλημμύρες, να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις για την άμεση προστασία και ανακούφιση των εργαζομένων της περιοχής της Δυτικής Αττικής:

· Μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

· Καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

· Μέριμνα για συναδέλφους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν σε “παραπήγματα” στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.

· Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.

· Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανένας εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητος απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.

· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

· Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ειδικά στην Νέα Πέραμο όπου οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν αυτόν τον δρόμο “καρμανιόλα” έξω από το στρατόπεδο Πυροβολικού.

· Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.

· Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις των συνδικάτων της Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας και στην Περιφέρεια έρχονται να απαντήσουν και στην προκλητική στάση του Υπουργείου να εξισώνει το μεροκαματιάρη με το επιχειρηματικό μεγαθήριο! 

Με σχετική εγκύκλιό του λέει ότι σε περίπτωση δυσκολίας μετάβασης του εργαζόμενου στη δουλειά του, «ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού» - όχι ότι ο εργοδότης υποχρεούται να τον καταβάλει - και για τη περίπτωση όπου η επιχείρηση αναστέλλει τη λειτουργίας της, μιλά για «κοινή απαλλαγή των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους» - δηλαδή ο εργαζόμενος δεν πάει για δουλειά και ο εργοδότης δεν πληρώνει!

Την ώρα δηλαδή που οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές της περιοχής μετρούν τους νεκρούς τους και τα συντρίμμια από το βιός τους, το Υπουργείο Εργασίας εξισώνει θύτες και θύματα και δίνει οδηγίες προσπαθώντας να απαλλάξει τη μεγαλοεργοδοσία από τη στοιχειώδη υποχρέωσή της να καταβάλει τους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζόμενων για όσο διάστημα δεν εργαστούν.

Η Κυβέρνηση, που τώρα σπεύδει να διευκολύνει και να θωρακίσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, πλάι στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και στις αρχές που έχουν περάσει από την Τοπική Διοίκηση έχει τεράστιες ευθύνες για τα τραγικά αποτελέσματα των φονικών πλημμυρών. Διαχρονικά αντιμετωπίζουν τα αντιπλημμυρικά ως κόστος, και δεν τα επιλέγουν γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν είναι διόδια για να αποφέρουν κέρδη.

Αντίστοιχα και εδώ στην Εύβοια έχουμε πικρή πείρα και γι’ αυτό οι διεκδικήσεις μας συμπεριλαμβάνουν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στο Ληλάντιο πεδίο, τα απαραίτητα έργα διευθέτησης των χειμάρρων, αντιδιαβρωτικα, αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στηρίζει το πλαίσιο πάλης που προέκυψε από την πρόσφατη σύσκεψη των συνδικάτων στην Ελευσίνα και καλεί αντίστοιχα τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Ο αγώνας μας στοχεύει και στην οργάνωση της πάλης για να μην τολμήσουν οι εργοδότες να χρησιμοποιήσουν την τραγωδία για ένταση της επίθεσης στους εργαζόμενους, για απολύσεις.

Μαζεύουμε υλική βοήθεια για τους πληγέντες το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, από τις 11πμ έως τη 1μμ, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...