Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ στην Κάρυστο για "Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών

Η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών - Σάββατο 7 Οκτώβρη, 7:00 μμ, στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ  Θα μιλήσει η Αγγελική Γκούσκου  μέλος του Τμήματος Παιδείας & Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ 

Και φέτος, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντικρίζουν πάλι τα ίδια
προβλήματα: 

Οι ίδιες αγωνίες για το τι και πώς μαθαίνουν τα παιδιά µας. Τα ίδια κακογραμμένα βιβλία που αρκετές φορές δε μπορείς να καταλάβεις τι γράφουν. 

Πάλι τα κενά παραμένουν και χάνονται διδακτικές ώρες αφού έχει να γίνει διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις από το 2009. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, με πολλούς από αυτούς να περιμένουν αν, πότε και που θα τοποθετηθούν ως αναπληρωτές. 

Φτάσαμε να είναι φυσιολογικό κάθε Σεπτέμβρη οι γονείς να κάνουν υπολογισμούς για το τι θα αφήσουν και τι θα κόψουν από τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών και από άλλες ανάγκες της οικογένειας. 

Και σαν να µην έφταναν όλα τ’ άλλα η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για το νέο Λύκειο – ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, όπου η γενική μόρφωση θα σταματάει στην Α’ τάξη. 

Δε µας αξίζει το σχολείο της μιζέριας! 

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της χαράς! 

Δεν είναι πολυτέλεια να μορφώνονται όλα τα παιδιά εξίσου μέχρι τα 18 τους χρόνια σε ενιαίο σχολείο, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν. 

Δεν είναι πολυτέλεια να έχουν όλα τα σχολεία βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστημών. 

Δεν είναι πολυτέλεια τα παιδιά να σιτίζονται στο σχολείο και να μπορούν να ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους σε αυτό µε μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. 

Αυτό είναι το σχολείο και η εκπαίδευση που µας αξίζει! 

Η πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο των σύγχρονων αναγκών: 

Απαντά θετικά στο ερώτημα αν όλοι μπορούν να μάθουν, δε διαχωρίζει τους μαθητές σε «καλούς» και «κακούς». 

Βασίζεται στα πορίσματα των επιστημών, αξιοποιεί τη σοσιαλιστική εκπαιδευτική πείρα και τις κατακτήσεις της. 

Περιλαμβάνει ένα σχολείο που θα δουλεύει για την όσο το δυνατόν αρμονική ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων. 

Η θεωρία δεν θα συναντιέται απλά με την πράξη, αλλά θα είναι η μια, στοιχείο της άλλης. Η εργασία θα έχει κεντρικό ρόλο στην αγωγή του νέου ανθρώπου. 

Όμως οι εκάστοτε «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου για τους σημερινούς μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους. Έτσι, η ολόπλευρη μόρφωση είναι κόστος. Είναι επίσης επικίνδυνη γιατί με αυτή οι μαθητές μαθαίνουν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και αλλάζει, με τη δράση του ανθρώπου. 

Γι αυτό το πραγματικά σύγχρονο αυτό σχολείο μπορεί να το έχει ο λαός όταν απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές του. 

Το ΚΚΕ σε καλεί να συζητήσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σου. 

Σε καλεί να μάθεις την πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο που απαντάει σ’ αυτές τις αγωνίες και αποτελεί όπλο στην πάλη για ένα καλύτερο σχολείο. 

Σάββατο 7 Οκτώβρη, 7:00μμ, στο ξενοδοχείο ΓΑΛΞΙΑΣ 

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει: έκθεση σοβιετικής αφίσας με θέμα «τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στον τομέα της εκπαίδευσης» και έκθεση βιβλίου. 



Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...