Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τηρήστε τη δέσμευσή σας για την Παράκαμψη Χαλκίδας

Νέα ερώτηση κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας μετά και τις δεσμεύσεις δια στόματος του Υπουργού
κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης αναφορικά με το ίδιο θέμα, στις 2 Μαρτίου 2017, ότι η Παράκαμψη της Χαλκίδας είναι δέσμευση ότι θα γίνει και ότι «…το έργο θα τρέξει και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα.»

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και των πιέσεων, που ασκεί για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για την Εύβοια, όπως είναι αυτό της κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας, επαναφέρει το θέμα καλώντας τον κ. Σπίρτζη, εμμέσως πλην σαφώς, να τηρήσει τη δέσμευσή του απέναντι στους κατοίκους της Εύβοιας και να απαντήσει συγκεκριμένα για τις ενέργειες, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης σε ό, τι αφορά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τον: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη
Θέμα: Ενημέρωση για το έργο: «Παράκαμψη Χαλκίδας, τμήμα Ν. Λάμψακος – Ψαχνά»

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την κατασκευή της «Παράκαμψης Χαλκίδας, τμήμα Ν. Λάμψακος-Ψαχνά» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 2 Μαρτίου 2017 υπήρξε η παραδοχή- ομολογία, ότι η μη δημοπράτηση του εν λόγω έργου αποτελεί « μεγαλύτερη αδικία» για το Νομό της Εύβοιας, καθώς δρομολογήθηκαν έργα, τα οποία δεν είχαν τον αντίστοιχο βαθμό ωριμότητας, όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα –Πύργος.

Επίσης, λάβαμε τη διαβεβαίωση, ότι «είναι από τα πρώτα έργα που θα ‘τρέξουν’ μετά από την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» με τις παράλληλες επισημάνσεις, ότι «…είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το αντιμετωπίζουν πολύ θετικά … έχουμε κομμάτι για να χρηματοδοτηθεί η παράκαμψη της Χαλκίδας… είναι δεδομένο και για εμάς και για εσάς ότι αυτό το έργο είναι έργο πνοής για την Εύβοια, είναι απαραίτητη υποδομή… σε κάθε περίπτωση για να διασφαλίσουμε την παράκαμψη της Χαλκίδας συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και ολοκληρώνουμε… σε κάθε περίπτωση η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι πρώτη προτεραιότητα και είναι δέσμευση αυτό και το έργο θα τρέξει και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα… άρα η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι δέσμευση ότι θα γίνει».

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας σε ό, τι αφορά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων;

Ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δέσμευσής σας απέναντι στους πολίτες της Εύβοιας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...