Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και φόρους ΙΧ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου συστήνεται, ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση προτάσεων και την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση οχημάτων και τα τέλη κυκλοφορίας, συστάθηκε στις 18.03.2016, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αποτελείται από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Ομάδα Εργασίας θα έχει τη δυνατότητα να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του
έργου της.

Η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται μέχρι τις 29.04.2016, οπότε και οφείλει να υποβάλει τις προτάσεις της. Η σύστασή της αποδεικνύει - σύμφωνα με την ανακοίνωση -τη βούληση του Υπουργείου Οικονομικών για δικαιότερη και αντικειμενικότερη φορολόγηση των οχημάτων και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών αδικιών που έχουν συσσωρευθεί. 

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του dikaiologitika.gr πρόθεση του Υπουργείου είναι οι επιβαρύνσεις στην απόκτηση οχημάτων, τα τεκμήρια και οι φόροι πολυτελούς διαβίωσης να υπολογίζονται με βάση τις λιανικές τιμές πώλησης ενώ τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση την κατανάλωση καυσίμων. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δρομολογεί διαδικασίες ανατροπών στη φορολόγηση των αυτοκινήτων, ώστε οι μεν επιβαρύνσεις στην απόκτησή τους να υπολογίζονται πλέον με βάση τις εμπορικές αξίες και όχι τον κυβισμό τους, οι δε επιβαρύνσεις στην κατοχή και τη χρήση τους να συνδέονται με την κατανάλωση των καυσίμων και να είναι μεγαλύτερες όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύουν τα οχήματα. δείτε εδώ όλο το σχετικό ρεπορτάζ για τέλη κυκλοφορίας και φόρους στα ΙΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...