Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η φιλοζωική του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού διασώζει αδέσποτα

Η νεοσύστατη επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς» του  Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, πραγματοποίησε διάσωση δύο κουταβιών την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015.

Η κυρία Ιωάννα Κωνσταντινίδη φρόντισε δύο κουτάβια που άγνωστοι εγκατέλειψαν σε κουτί στην είσοδο της μονάδας αλιπάστων ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ.
Ειδοποιήθηκε η φιλοζωική του δήμου, όπου άμεσα η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού και Πρόεδρος της επιτροπής, Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου, με την βοήθεια εθελοντή, παρέλαβαν τα δύο κουτάβια.
Η επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς» του  Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού συγκροτήθηκε την 8/1/2015 με απόφαση της Δημάρχου και αποτελείτε από την Δήμαρχο Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελική Κούκουζα (αναπληρώτρια της Δημάρχου), τον Κτηνίατρο Τσιρτσίκο Γεώργιο, την δημότη Νικολέτα Κοντζιά και τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Ήρα» Αθανάσιο Μπουραζόπουλο και Αργύριο Σίμο.




1 σχόλιο:

  1. Το βράδυ της παραμονής της Παναγίας ο ξάδερφός μου πήγε τη σκυλίτσα του βόλτα, ένα γερμανικό ποιμενικό λυκόσκυλο, στην παραλία και στον δρόμο του Κάβου του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας στη Βόρεια Εύβοια! Μετά από 4 ώρες το σκυλάκι ξεψύχησε, αφού είχε φάει κάτι κοντά στα σκουπίδια σε κάποιο από τα μαγαζιά του Κάβου. Ο θάνατός του ήταν αργός και βασανιστικός παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Τα νοσοκομεία ζώων και οι κτηνίατροι με τους οποίους επικοινώνησε ο ξάδερφός μου ήταν όλοι κάθετοι ότι πρόκειται για ένα είδος φόλας! Δυστυχώς, κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας, κάποιος παλιάνθρωπος, κάποιος αλήτης, ο οποίος δεν έχει καμία εκτίμηση και κανέναν σεβασμό για τη ζωή, ρίχνει φόλες στον Κάβο και όπως ενημερώθηκα και από κάποιους ντόπιους κατοίκους και στη Σωτήρα και στον Φάρο, καθώς βρέθηκαν δεκάδες γάτες νεκρές. Ρίχνει επίσης φόλες και στα βουνά για να εξολοθρεύσει τις αλεπούδες! Δυστυχώς μπορεί να μην είναι μόνο ένας!!! Κάνω αυτήν την ανάρτηση προκειμένου να προστατεύσω και άλλα ζωάκια τα οποία τυχόν κάνουν τη βόλτα τους στις περιοχές αυτές αλλά και για να παρακαλέσω όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τη νέα ποινική νομοθεσία η θανάτωση ζώων με οποιονδήποτε τρόπο συνιστά κακούργημα και τιμωρείται όχι μόνο με χρηματικό πρόστιμο αλλά και με φυλάκιση! Θα ήθελα, επίσης, να επιστήσω την προσοχή στις Τοπικές αρχές, τις οποίες βέβαια θα ενημερώσω και εγώ η ίδια τις επόμενες ημέρες, να λάβουν τα μέτρα τους, καθώς θα κοινοποιήσω το γεγονός αυτό και σε φιλοζωικές εταιρείες και σωματεία! Καλό θα ήταν αν κάποιος αρμόδιος διαβάζει την ανάρτησή μου, να τοποθετήσει κάποιες πινακίδες ενημερωτικές προκειμένου να προστατευτούν και άλλα ζώα αλλά ακόμα και μικρά παιδιά! Ντροπή σε όποιον το έχει κάνει ή σε όποιον γνωρίζει και δεν μιλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...