Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά τα Μέτρα 2.1 και 2.3 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013.
Μέτρο 2.1 "Υδατοκαλλιέργεια"
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια:
Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
- Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
- Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί από 1 Αυγούστου 2012.
Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων πρέπει να είναι άνω των 20.000 € και κατ’ ανώτερο 2.000.000 € για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης και 1.000.000 € για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης.
Το ποσοστό επιχορήγησης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνεται από 20% έως 60%.
Μέτρο 2.3 "Μεταποίηση και Εμπορία"
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας:
- Δράση 1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
- Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
- Δράση 2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας.
Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό, μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας.
Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων πρέπει να είναι άνω των 20.000 € και κατ’ ανώτερο 3.000.000 € για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης και 500.000 € για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης.
Το κατώτερο όριο για τα αλιευτικά σκάφη με σκοπό την ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία ορίζεται σε 5.000 €.
Το ποσοστό επιχορήγησης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνεται από 20% έως 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου