Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Tσεκούρι και στον ΟΑΕΔ


Τσεκούρι πέφτει στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και στον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ… Περιορίζεται ο χρόνος που θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι το έχουν εισπράξει ξανά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τα αυστηρά κριτήρια που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2013.


Τα αυστηρά κριτήρια αναμένεται να επηρεάσουν σοβαρά τους εποχικά απασχολούμενους και οι πρώτοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις μειώσεις θα είναι εκείνοι που θα λάβουν το επίδομα ανεργίας το φθινόπωρο του 2013.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τα νέα κριτήρια θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Βάσει της εγκυκλίου του ΟΑΕΔ, για το επίδομα ανεργίας ο Οργανισμός θα εξετάζει πόσα ημερήσια επιδόματα έχει εισπράξει ο δικαιούχος από το 2009. Εφόσον προκύψει ότι έχει εισπράξει περισσότερα από 450, τότε σταματά την επιδότηση. Μείωση επέρχεται και στα ποσά που εισπράττει ο δικαιούχος ως δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος. «από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450).
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...