Σας γνωρίζουμε ότι κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, θα εφαρμοστεί η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους, στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Η προστασία των μελισσοσμηνών επιτυγχάνεται απόλυτα όταν τα μελισσοσμήνη ευρίσκονται σε απόσταση πέντε ( 5 ) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.
Θα πρέπει οι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δεν θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε ( 5 ) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως ενημερώσετε έγκαιρα όλους τους μελισσοκόμους της περιοχής σας, ανεξάρτητα αν γίνονται ή όχι ψεκασμοί στις Δημοτικές – τοπικές Κοινότητες , ώστε πριν αρχίσουν οι δολωματικοί ψεκασμοί να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους από τις περιοχές αυτές και σε απόσταση που προαναφέραμε , έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά επίπτωση στον πληθυσμό των μελισσοσμηνών από την τοξικότητα των χρησιμοποιουμένων δακοκτόνων υλικών.
Η Υπηρεσία μας τονίζει ότι ευθύνη δεν θα φέρει για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σε μελισσοσμήνη μέσα ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από τις ψεκαζόμενες περιοχές.
Επίσης κατά την διάρκεια των ψεκασμών και προς αποφυγή ατυχημάτων ( κυρίως δηλητηριάσεων ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στους ψεκασμένους ελαιώνες.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑΝΤ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Κτηνίατρος
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου