Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δημιουργία Γραφείου επικοινωνίας στην Ερέτρια για Ρώσους Επισκέπτες και Επιχειρηματίες

Tη δημιουργία γραφείου επικοινωνίας που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και θα παρέχει πληροφορίες σε όσους Ρώσους επιθυμούν να ταξιδέψουν ή ακόμη και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισαν ο δήμος Ερέτριας και το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας, στο πλαίσιο του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια από τις 24 – 27 Μαΐου. 

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ Βασίλης Βελέντζας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας και τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Γιούρι Αζάροφ και Βαντίμ Σκριάμπιν αντίστοιχα, αποφάσισαν να προωθήσουν την ανάπτυξη των άμεσων επαφών των επιχειρήσεων, τη συνεργασία μεταξύ των οικονομικών, εμπορικών και τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ερέτρια. 

Στο περιθώριο του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους είκοσι ρώσους δημοσιογράφους που συνόδευαν στην Ερέτρια την αποστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας. 

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν επιχειρηματικό τουριστικό ρεπορτάζ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του δήμου, για τα γραφικά εκκλησάκια που υπάρχουν σε όλες τις δημοτικές και κοινοτικές ενότητες αλλά και για το γεγονός ότι η Ερέτρια είναι μια περιοχή που μπορεί να συνδυάσει ο επισκέπτης τις αποδράσεις στο βουνό με τη θάλασσα, να παρακολουθήσει πολιτιστικά δρώμενα έχοντας παράλληλα δεκάδες επιλογές δραστηριοτήτων. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είπαν από την πλευρά τους στον δήμαρχο Ερέτριας ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα της χώρας τους, η Ελλάδα μας θεωρείται σχετικά φθηνή ακόμη και για τον μεσαίου βιοτικού επιπέδου Ρώσο. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς είχαν συνομιλήσει με τον κ. Βελέντζα στο περιθώριο της ΜΙΤΤ και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την άμεση υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης. Αρκετές ερωτήσεις στράφηκαν γύρω από την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενοικίαση του «Νησιού του Ονείρου». 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Ερέτριας στους Ρώσους δημοσιογράφους: 

- Ξεκινά συντονισμός ενεργειών δήμου και επιχειρηματιών για την προσέλκυση τουριστών. 
- Η Ερέτρια είναι ένας δήμος που συνδυάζει τις εξαιρετικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά που απέχουν μόλις μισή ώρα από την ορεινή Σέττα, με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Σε ότι αφορά την ιστορία της, χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς πρόκειται για την αρχαία Πόλη - Κράτος που συμμετείχε στους Περσικούς Πολέμους. Τα δε αρχαιολογικά ευρήματα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο, θεωρούνται από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. 

- Για τον δήμο Ερέτριας οι προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού είναι έντονες και συνεχείς καθώς περίπου το 50% των κλινών της Εύβοιας που αφορούν ξενοδοχεία, καταλύματα και μπαγκαλόους βρίσκονται στην περιοχή. 
- Η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από όλα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στα όρια του δήμου και συνάμα ο εξωραϊσμός όλων των δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων είναι προτεραιότητα. 

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Βελέντζας προσέφερε σε όλους τους δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα από την Ερέτρια και στη συνέχεια τους παρέθεσε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο με θαλασσινά. 

Στο περιθώριο του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου ο κ. Βελέντζας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο καθώς επίσης και με εκπροσώπους της Ένωσης Επιμελητηρίων «Ερμής». 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ερέτριας κηρύσσοντας την έναρξη του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου με θέμα «Το νέο οικονομικό μοντέλο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για τον δήμο της Ερέτριας η φιλοξενία του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση καθώς η Αυτοδιοίκηση αποτελεί την κινητήρια δύναμη στις αναπτυξιακές πολιτικές και στην διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας απαλλαγμένου από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Το άνοιγμα του διαύλου επικοινωνίας με την Ρωσία, με την οποία μας ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά, σε πολιτικό θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού την διάνοιξη νέων εμπορικών οδών καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται και στους δύο αυτούς τομείς. Η δημιουργία ενός προτύπου συνεργασίας , η υλοποίηση καινοτόμων επενδύσεων, η προώθηση της πράσινης ενέργειας και της επιχειρηματικότητας, η συνεργασία στο εμπόριο, στην κτηματαγορά, στις μεταφορές και φυσικά στον τουρισμό είναι ορισμένοι από τους στόχους που έχουμε θέσεις ως αποτέλεσμα των εργασιών του σημερινού συνεδρίου μας». 

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά και την παρουσία τους στο συνέδριο στον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας της Ρωσίας, πρέσβη κ. Γκέοργκι Μουράτοφ, στον γενικό διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Γιούρι Αζάροφ, στον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, το οποίο παρέλαβε ο Α’ γραμματέας της πρεσβείας κ. Βασίλιεφ, στον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου πρέσβυ ε.τ κ. Κυριάκο Ροδουσάκη, στον Εκτελεστικό Γραμματέα Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη, στον εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Ναούμ Μαρκόπουλο. Επίσης, πλακέτες απένειμε: στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Olympic Star κ. Στέφανο Πετρώφ, στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Negroponte κ. Νίκο Στράτη, στον ιδιοκτήτη της Lion Α.Ε κ. Ιωάννη Λιονάκη και στον ιδιοκτήτη της «BUDGET RENT A CAR» κ. Γεώργιο Καρλή οι οποίοι υπήρξαν και σπόνσορες του συνεδρίου. 

Τέλος στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα προσέφεραν τιμητικά δώρα για την αμέριστη συμπαράστασή του στην διοργάνωση του συνεδρίου οι κ. Μουράτοφ και Αζάροφ από ένα πιάτο που απεικονίζει τον ναό του Αγίου Βασιλείου που βρίσκεται στην Μόσχα καθώς και ο κ. Χονδρογιάννης μια εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...