Για λαμπρό παράδειγμα αυτοοργάνωσης που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των παραγωγών και των πολιτών για να παρακάμψουν τους κάθε λογής μεσάζοντες και κυκλώματα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το «Κίνημα της Πατάτας»
.
«Οι πρωτοβουλίες άμεσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων και αλυσίδων Super Market και των καρτέλ, με την τεράστια ψαλίδα τιμών από το χωράφι και το στάβλο μέχρι το πιάτο του καταναλωτή.
Ταυτόχρονα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αυτοοργάνωσης που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των παραγωγών και των πολιτών για να παρακάμψουν τους κάθε λογής μεσάζοντες και κυκλώματα.
Αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την αποσάθρωση των αγροτικών συνεταιρισμών, που σήμερα περισσότερο από ποτέ θα μπορούσαν να προστατέψουν το μόχθο των αγροτών και να εξασφαλίσουν φθηνά τρόφιμα στους καταναλωτές.
Αποδεικνύουν περίτρανα ότι την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες καταδικάζονται με τις μνημονιακές πολιτικές στη φτώχια και στην πείνα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα συνεχίζουν να θησαυρίζουν, με τιμές έως και δεκαπλάσιες από τις τιμές παραγωγού.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου