Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το νέο χαράτσι θα λέγετε... φόρος διατήρησης ΑΦΜ!


Τι άλλο θα σκαρφιστούν αλήθεια!.. Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την μετατροπή του τέλους επιτηδεύματος σε μόνιμο φόρο που θα επιβαρύνει κάθε επιχείρηση και επιτηδευματία που διατηρεί ΑΦΜ ακόμη και αυτούς που έχουν «μπλοκάκι», σύμφωνα με τις πληροφορίες απο το koutipandoras.gr.Στόχος του υπουργείου είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα χιλιάδες ΑΦΜ που δεν αντιστοιχούν σε κάποια πραγματική επαγγελματική δραστηριότητα.

Την περασμένη βδομάδα το ΚΕΠΥΟ εντόπισε χιλιάδες ανενεργά ΑΦΜ ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος από τις τοπικές ΔΟΥ και τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ώστε να εντοπιστούν τα εικονικά και ανενεργά ΑΦΜ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας και εφόσον πάρει το πράσινο φως θα ενταχθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του εθνικού φορολογικού συστήματος. Ο νέος φόρος διατήρησης ΑΦΜ, προτείνεται να είναι αναλογικός και θα ανέρχεται σε 300-500 ευρώ τον χρόνο και κατά πάσα πιθανότητα θα επιβληθεί με τα ίδια γεωγραφικά κριτήρια που ισχύουν για το τέλος επιτηδεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...