Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σίμος: «Δεν μπορεί ελέγχων και ελεγχόμενος να είναι ο ίδιος φορέας»



«Δεν μπορεί ελέγχων και ελεγχόμενος να είναι ο ίδιος φορέας. Πιστεύω στη δημόσια τηλεόραση, αλλά πιστεύω και στον υγιή ανταγωνισμό»

Προειδοποίηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Καψή να αλλάξει η Διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να αναλάβει και ο ίδιος ευθύνη για τις υποθέσεις του champions league και του δορυφορικού προγράμματος , που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, μετά την προσφυγή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απηύθυνε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, υπεύθυνος ΜΜΕ της Ν.Δ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του σχετικά με την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ.).

Αναφερόμενος στο θέμα της  αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού τόνισε ότι, ναι μεν συμφωνούν στην ανάγκη συρρίκνωσης του Δημόσιου τομέα, αλλά υπό την προϋπόθεση, ότι θα είναι ποιοτικότερος και αποτελεσματικότερος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να χάνονται αξιόλογα στελέχη, με γνώσεις και πολυετή εμπειρία, όπως συμβαίνει στην  περίπτωση του ΙΟΜ, όπου πρόκειται για έμπειρους εξειδικευμένους ερευνητές, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε στη συνέχεια, ότι ο ρόλος του ΙΟΜ  είναι διαφορετικός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορεί ελέγχων και ελεγχόμενος να είναι ο ίδιος φορέας. Πιστεύω στη δημόσια τηλεόραση, αλλά πιστεύω και στον υγιή ανταγωνισμό», καθώς το ΙΟΜ γνωμοδοτεί για προγράμματα χρηματοδότησης τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων καναλιών και ζήτησε να επανεξεταστεί η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται , προτείνοντας να ενταχθεί το ΙΟΜ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ιδιαίτερη δε έμφαση έδωσε στο γεγονός, ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναλάβει το ρόλο του  εθνικού εκπροσώπου στη διαχειριστική και συμβουλευτική επιτροπή του προγράμματος Media, από τη στιγμή που  χρηματοδοτείται από αυτό.
Επίσης, ανέφερε ότι το ΙΟΜ εκπροσωπεί τη χώρα μας  στο Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο  του Συμβουλίου της Ευρώπης μέλη του οποίου είναι: ρυθμιστικές αρχές, οριζόμενες αρμόδιες Διοικητικές Υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση σε κανένα κράτος  δημόσιες τηλεοράσεις ούτε καν η ευρωπαϊκή ένωση των δημοσίων τηλεοράσεων.

Όσον αφορά στο προσωπικό του ΙΟΜ ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι πρόκειται για άξια στελέχη κάνοντας λόγο για αδικίες που προκάλεσε ο θεσμός της εφεδρείας, ενώ απέφυγε να προβεί σε σχόλιο για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, λέγοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει για ζητήματα τα οποία βρίσκονται υπό Δικαστική διερεύνηση.
Τέλος, σε ό, τι αφορά το  θέμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του ΙΟΜ στο ΕΣΡ και τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης απάντησε, ότι θα εξετάσουν ποια θα είναι η  καταλληλότερη  νομοθετική ρύθμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...