Βασικής σημασίας εταίρο της Ελλάδα χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης τους απόδημους καιειδικά τις Ομοσπονδίες και τις ΕλληνικέςΚοινότητες-μέλη τους στις χώρες τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για οικονομική εξυγίανση και ανόρθωση της χώρας, αλλά και στηνγενικότερη προσπάθεια της χώρας για αναμόρφωση και αναδιάταξη των δυνάμεώντης στο εξωτερικό.Σεσύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια τηςΟμοσπονδίας Γερμανίας και τωνΚοινοτήτων-μελών της στο κρατίδιο τηςΒόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας την Κυριακή,10 Aπριλίου, στην Κολωνία, ο κ. Δόλληςκάλεσε σε ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστενα συμπεριληφθούν στις δυνάμεις στήριξηςτης Ελλάδας και εκείνοι οι απόδημοι πουδεν είναι οργανωμένοι στις Κοινότητες.«Πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμετις αντιφάσεις μας», είπε. «Ελλάδα καιαπόδημοι πρέπει να βρούμε πιοαποτελεσματικούς τρόπους στήριξης τουενός από τον άλλον, διαφορετικά θαυποφέρουν τα παιδιά μας».
Αναφερόμενοςστη χρηματοπιστωτική και δημοσιονομικήκρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώραμας και ολόκληρη η ΕΕ είπε: «Είμαιαισιόδοξος. Η Ελλάδα έχει εν τω μεταξύαποκτήσει την φήμη της χώρας πουπροσπαθεί. Τώρα καλούμαστε όλοι μαζίνα βοηθήσουμε, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσεικαι την φήμη μιας χώρας που μπορεί.»
Απαντώνταςσε επίμονα σχετικά ερωτήματα, ο αρμόδιοςγια τον Απόδημο Υφυπουργός είπε ότι ηεπιστολική ψήφος για τους απόδημουςανήκει εδώ και 11 χρόνια στους προσωπικούςτου πολιτικούς στόχους, που ελπίζεισύντομα να υλοποιηθεί. Xαρακτηριστικάείπε: «Σε δώδεκα μήνες να με ξαναρωτήσετε».
Σχετικάμε τα αναμενόμενα προβλήματα και τιςδυσκολίες που αναμένεται να ανακύψουνεξ αιτίας της παύσης της λειτουργίαςΕλληνικών Προξενείων στη Γερμανία, οκ. Δόλλης υποσχέθηκε ότι καταβάλλονταιπροσπάθειες, ώστε να ισοσταθμισθεί τογεγονός αυτό με εξορθολογισμό καιαπλοποίηση των διαδικασιών με τηνβοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας καιτου διαδικτύου και να μην είναι απαραίτητηη αυτοπρόσωπη παρουσία στο Προξενείογια κάθε υπόθεση αποδήμου.
Τηνικανοποίησή του από τα αποτελέσματατης σύσκεψης με τον Υπουργό, εξέφρασετο Προεδρείο της Ομοσπονδίας ΕλληνικώνΚοινοτήτων Γερμανίας. Χαρακτηριστικάο πρόεδρος της Κώστας Δημητρίου, είπε:«Οι απόδημοι της Γερμανίας όπως καιολόκληρη η Ελληνική Διασπορά βρίσκεταιστο πλευρό της αγωνιζόμενης Ελλάδας.Το καινούριο για μας απ’ όσα είπε ο κ.Δόλλης, είναι ότι, ως φαίνεται, η κυβέρνησησυνειδητοποίησε τις δυνατότητες πουέχουν και τον ρόλο που μπορούν ναδιαδραματίζουν οι οργανωμένοι απόδημοι,όταν λειτουργούν στις χώρες που ζουνως «πρέσβεις» της Ελλάδας, όταν λειτουργούνως οργανωμένο ελληνικό λόμπι».
Α.Π.Ε Επιμέλεια:Ντίνος Σιώτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου