Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται γιορτές. Προετοιμαστείτε

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τις μέρες αυτές η κουζίνα έχει την τιμητική της, καθώς θα μαγειρέψουμε πολλά φαγητά για το γιορτινό τραπέζι, αλλά και πολλά γλυκά, παραδοσιακά και μη.



 μελομακάρονα

Συστατικά

4 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. αλυσίβα
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι
Σιρόπι:
1 φλ. μέλι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
Γαρνίρισμα: 
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες

Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι.
Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς.Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.



Κουραμπιέδες:

Συστατικά

250 γραμ φρεσκο βουτυρο
1/2 κουπα αχνη ζαχαρη
1/2 κουπα αμυγδαλα καβουρτισμενα
2 βανιλλιες
2 κ -σ κονιακ
2 κ-σ ανθονερο
3-4 κουπες αλευρι αλατινη
1 κ-γ μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες

Χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο μεχρι να ασπρισει
Βαζουμε την αχνη και χτυπαμε παλι καλα
Βαζουμε το κονιακ και το ανθονερο συνεχιζοντας το χτυπημα
Αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο και οσο παρει (μαζί με το μπέικιν). Θα γινει μια ζυμη μαλλον σκληρη στο τελος. Για να μπορεσουμε να την ζυμωσουμε καλα βαζουμε μια κοφτη κουταλια βουτυρο σοφτ, βιταμ ή οτι αλλο εχετε. Συνεχιζετε το ζυμωμα και προσθετετε τα αμυγδαλα
Τους ψηνουμε στο αεροθερμο στους 180 βαθμ για 30 περιπου λεπτα θα δειτε να παρουν χρωμα
Οταν ψηθουν τους αφηνουμε να κρυωσουν και τους ψεκαζουμε με λιγο ανθονερο. Εχουμε βαλει σε ενα μπολ αρκετη ζαχαρη αχνη. Περνουμε ενα ενα κουραμπιε, τον ανακατευουμε με την αχνη και τους στρωνουμε με σειρα τον ενα διπλα στον αλλο και προσθετοντας απο πανω ζαχαρη αχνη..
Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...