Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Ερώτηση στη βουλή για τον πλειστηριασμό του σπιτιού και την προσπάθεια έξωσης οικογένειας με παιδί ΑμεΑ στη Χαλκίδα

Σε άλλον έναν αισχρό πλειστηριασμό προχώρησαν τα κοράκια των τραπεζών, αυτή τη φορά στην εργατογειτονιά της Νεάπολης στη Χαλκίδα, σε οικογένεια συνταξιούχων με παιδί ΑμεΑ με αναπηρία 90%. Μάλιστα, αφού έθεσαν το σπίτι σε πλειστηριασμό, τις προηγούμενες ημέρες έστειλαν ραβασάκι-εξώδικo ξεσπιτώματος μέσα σε ένα μήνα.

Η προσπάθεια για πλειστηριασμό του σπιτιού της οικογένειας βασίζεται σε ένα χρέος 10.000 ευρώ, του 2006, όταν η μικρή επιχείρηση που διέθετε η οικογένεια δεν άντεξε λόγω οικονομικών δυσκολιών και τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης το 2006. Παρά το γεγονός πως η επιχείρηση βρισκόταν σε καθεστώς πτώχευσης το αρχικό χρέος “τοκιζόταν” και έφτασε το 2022 στο ποσό των 51.887 ευρώ.

Μάλιστα, για τον εν λόγω πλειστηριασμό εκκρεμεί δικαστική απόφαση, καθώς η υπόθεση έχει πάει στο εφετείο και θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2025.

Παρ’ όλ’ αυτά η «CEPAL HELLAS» όχι μόνο ανέλαβε “να τρέξει” τον πλειστηριασμό για λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αλλά, όταν δε βρέθηκε κάποιος να το διεκδικήσει, αποφάσισε να το αποκτήσει η ίδια. Με την ολοκλήρωση δε του πλειστηριασμού, πώλησε το σπίτι σε ιδιώτη παρότι εκκρεμεί δικαστήριο και παρότι στο σπίτι μένει παιδί με 90% αναπηρία.

Ήδη η οργή κατοίκων της γειτονιάς και ευρύτερα της Χαλκίδας ξεχειλίζει. Μαζικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια και απαιτούν να μην πραγματοποιηθεί η έξωση. Η μαζική κινητοποίηση του λαού, η αλληλεγγύη είναι που μπορούν να κουρελιάσουν το απαράδεκτο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχτισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία, μετατρέποντάς την από βασικό αυτονόητο δικαίωμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Πολύ περισσότερο που και το συγκεκριμένο περιστατικό, που προστίθεται σε άλλα προηγούμενα, αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

- Να σταματήσει η έξωση και να κηρυχθεί άκυρος ο πλειστηριασμός.

- Να κατοχυρωθεί το σπίτι ξανά στην οικογένεια.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος
Δάγκα Βιβή
Κανέλλη Λιάνα
Μανωλάκου Διαμάντω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...