Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στο Νοσοκομείo Καρύστου

Την ημέρα της Πανυγειονομικής Απεργίας - 
Πέμπτη 17 Οκτώβρη, 11,30 πμ στο Νοσοκομείo Καρύστου

· ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ · ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία. Η άσχημη έως επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στις δημόσιες δομές υγείας αφορά τους συνταξιούχους αλλά και όλο το λαό.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης αλλά εμπορευματοποιεί παραπέρα την υγεία , με τιμοκατάλογο και «νόμιμο φακελάκι» με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και στην ουσία απομακρύνει τη δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν περίθαλψης για το λαό.

Τα Νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο», λόγω της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Τα φάρμακα πληρώνονται τώρα πιο ακριβά μιάς και ορισμένα ακρίβυναν έως και 148% και για τα παραπεμπτικά εξετάσεων πληρώνουμε από 1 ευρώ έως 3 ευρώ.

Θύμα αυτής της πολίτικης είναι και το Νοσοκομείο Καρύστου με σημαντικές ελλείψεις στο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις με συμβασιούχους, οι οποίοι είναι με ημερομηνία λήξης.

Κάτω από τις κινητοποιήσεις των κάτοικων της πόλης μας ήρθαν τρείς γιατροί αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Συμπατριώτες

Αιτία για όλα τα παραπάνω είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – που την ακολουθεί κατά γράμμα η κυβέρνηση- του κόστους- οφέλους, που θεωρεί την προστασία της ζωής μας κόστος.

Είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης σε κάθε ανάγκη μας, στην υγεία, στην παιδεία, στα μεροκάματα και τις συντάξεις.

Χρήματα για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας σε δυο πολέμους με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή στρατευμένων παιδιών του λαού.

Χρήματα υπάρχουν όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, στέλνοντας φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα , που κοστίζει για τη χώρα και το λαό 500.000 ευρώ την ημέρα.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε την Πέμπτη 17/10/2024 στις 11,30 το πρωί, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε
  • ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ.
  • Κατάργηση των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων.
  • Καμία ιδιωτική εταιρεία σε υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
  • ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για την ολοκλήρωση, την στελέχωση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ένα φτηνότερο ιδιωτικό σύστημα Υγείας μέσα στο δημόσιο.

Χρειάζεται σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, στελεχωμένο επαρκώς με μόνιμο προσωπικό, που θα αμείβεται αξιοπρεπώς, με βάσει τις σύγχρονες ανάγκες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...