Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την διακοπή των δρομολογίων του ΕΓ/ΟΓ "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" στη γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την εύλογη δυσαρέσκεια της τοπικής και επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Καρύστου η οποία αφορά στη διακοπή δρομολογίων του ΕΓ/ΟΓ "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" της ακτοπλοϊκής γραμμής Μαρμαρίου – Ραφήνας από 31/07/2024 με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας SMARTLINES και του ΥEN.

Η απόφαση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και ιδιαίτερα εν μέσω τουριστικής περιόδου κατά την οποία αντί να αυξηθούν τα δρομολόγια για να καλύψουν τις τουριστικές απαιτήσεις μειώθηκαν.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συντάσσεται πλήρως με τις κατατεθειμένες προτάσεις του Δήμου Καρύστου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής πιστεύοντας ακράδαντα ότι αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση – ποιοτική και ποσοτική - του τουριστικού προϊόντος και εν γένει της τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα παρατίθενται οι προτάσεις :

Να επιστρέψει άμεσα το ΕΓ/ΟΓ “Πανόραμα" στην δρομολόγηση Μαρμάρι - Ραφήνα, η οποία διακόπηκε με ευθύνη της εταιρείας και την σύμφωνη γνώμη του ΥΕΝ

• Ή να αυξήσει άμεσα το πλήθος των δρομολογίων η Πλοιοκτήτρια Εταιρεία ΕΓ/ΟΓ "EVIASTAR" τα τριήμερα έως τις 08/09/2024

Ή να υπάρξουν τα τριήμερα έως 08/09/2024 επιπλέον δρομολόγια Ραφήνα – Μαρμάρι με την συνδρομή ακτοπλοϊκών εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται από το Λιμάνι της Ραφήνας, π.χ. Fast Ferries, GoldenStar Ferries, Seajets.


Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεροντίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...