Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου για τη μείωση εισοδήματος για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και τους συμβασιούχους

Ο Βουλευτής Εύβοιας και Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, με Ερώτηση που συνυπογράφουν 25 Βουλευτές, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της μείωσης εισοδήματος για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) και τους Συμβασιούχους, στην περίοδο της ανάρρωσής τους από τραυματισμό που επήλθε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Θέμα: «Μείωση εισοδήματος για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) και τους Συμβασιούχους στην περίοδο ανάρρωσης από τραυματισμό που επήλθε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους»

Διάκριση σε βάρος τους υφίστανται οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) και οι Συμβασιούχοι που τίθενται εκτός μάχιμης υπηρεσίας λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους ή εξαιτίας αυτής, καθώς κατά τη διάρκεια της αναγκαίας απομάκρυνσής τους από τα μέτωπα της φωτιάς με αναρρωτική άδεια –ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της υγείας τους– χάνουν ένα μέρος από τον βασικό μισθό τους, ενώ δεν λαμβάνουν και το μηνιαίο επίδομα της παρ. 1 άρ.16 του Ν. 3938/2011 (ΦΕΚ 61 τ. Α΄), ύψους 300 ευρώ, το οποίο λαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της φετινής αντιπυρικής περιόδου έχουν τραυματιστεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους τέσσερις μη μόνιμοι πυροσβέστες (δύο Πενταετούς Υποχρέωσης και δύο Συμβασιούχοι)!

Επομένως:

Επειδή είναι απαράδεκτο για τους πυροσβέστες που τραυματίζονται εκτελώντας το καθήκον τους να μειώνεται το εισόδημά τους κατά την περίοδο της ενδεχόμενης νοσηλείας και της ανάρρωσής τους,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί καθεστώς ίσης μεταχείρισης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) και των Συμβασιούχων, που τίθενται εκτός μάχιμης υπηρεσίας εξαιτίας τραυματισμού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, σε σχέση με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό;

Οι Ερωτώντες και Ερωτώσες Βουλευτές/-τριες

Κεδίκογλου Συμεών

Ακρίτα Έλενα

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Γαβρήλος Γεώργιος

Γεροβασίλη Όλγα

Γιαννούλης Χρήστος

Δούρου Ειρήνη (Ρένα)

Θρασκιά Ουρανία (Ράνια)

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Κόκκαλης Βασίλειος

Κοντοτόλη Μαρίνα

Λινού Αθηνά

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Παπαηλιού Γεώργιος

Παππάς Νικόλαος

Παππάς Πέτρος

Πούλου Γιώτα

Σαρακιώτης Ιωάννης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...