Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για το ενδεχόμενο κατάργησης, στη μέση της τουριστικής περιόδου, δρομολογίων του Ε/Γ - Ο/Γ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”

Ο Βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, με Αναφορά που καταθέτει, φέρνει άμεσα στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας από τον Δήμο Καρύστου για το ενδεχόμενο κατάργησης, στη μέση της τουριστικής περιόδου, δρομολογίων του Ε/Γ - Ο/Γ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” και τη διατάραξη στην εξυπηρέτηση της γραμμής Ραφήνα-Μαρμάρι, και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Καρύστου για το ενδεχόμενο κατάργησης δρομολογίων του Ε/Γ - Ο/Γ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” και τη διατάραξη στην εξυπηρέτηση της γραμμής Ραφήνα-Μαρμάρι»

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚτΒ, για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την επιστολή διαμαρτυρίας (Α.Π.: 10794, 29/07/2024) του Δημάρχου Καρύστου, κου Λ. Ραβιόλου, με θέμα το ενδεχόμενο κατάργησης δρομολογίων του Ε/Γ - Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» και τη συνακόλουθη διατάραξη στην εξυπηρέτηση της γραμμής Ραφήνα-Μαρμάρι.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος εκφράζει την πλήρη αντίθεση και την αγανάκτηση του Δήμου Καρύστου και της τοπικής κοινωνίας –των μονίμων κατοίκων, των επαγγελματιών και των φορέων της περιοχής–, απέναντι στο αίτημα της εταιρείας «SMART LINES N.E.» προς το Υπουργείο για τροποποίηση της γραμμής του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝOΡΑΜΑ» και την κατάργηση, από 29/7/2024 μέχρι 8/9/2024, των δυο ημερησίως εγκεκριμένων δρομολογίων της σύνδεσης Ραφήνα-Μαρμάρι. 

Μια τέτοια εξέλιξη, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, θα έχει ως συνέπεια μικρότερη έως ανεπαρκή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση, σαφώς μικρότερη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών και οχημάτων, και επομένως τη μείωση του αριθμού των επισκεπτών και τουριστών στη Νότια Εύβοια.

Επομένως, ο Δήμαρχος καλεί το Υπουργείο να απορρίψει το αίτημα της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 1, του Ν. 4948/2022 (ΦΕΚ 125Α/2022), τροποποίηση δρομολογιακής γραμμής δύναται να εγκριθεί με Απόφαση του Υπουργού, ύστερα από γνώμη του «Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών» (ΣΑΣ), αλλά μόνο εφόσον δεν διαταράσσεται η εξυπηρέτηση της γραμμής, κάτι που θα συμβεί στην προκειμένη περίπτωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και για τη σχετική ενημέρωσή μας.

Ο Καταθέτων Βουλευτής
Κεδίκογλου Συμεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...