Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Δήλωση του Κώστα Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη φωτιά στην περιοχή των Πετριών της Νότιας Εύβοιας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε σήμερα στο μέτωπο της φωτιάς στη Νότια Εύβοια, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, συμμετέχουν η Ζωή Χαχάμη, γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και ο Γιάννης Μαντής, αντιστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής.

Μετά την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ ο Κώστας Παρασκευάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, αμπελουργούς, μελισσοκόμους και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής Πετριών, Κριεζών και Κοσκίνων που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα άμεσα μέτρα για την επιτήρηση όλων των πληγεισών περιοχών ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις το επόμενο διάστημα, να αποκατασταθεί το πρόβλημα υδροδότησης στις Πετριές και την παραλία Πετριών, να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να υπάρξει προγραμματισμός για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.

Επειδή βρισκόμαστε ακόμα σε κρίσιμη περίοδο για την εκδήλωση πυρκαγιών απαιτούμε να ενισχυθούν, έστω και τώρα, όλα τα μέτρα πρόληψης για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί άψογα!

Στην πραγματικότητα, όπως διαπιστώσαμε και εδώ σήμερα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, η έλλειψη σχεδιασμού ανάμεσα στην πυροσβεστική, την αστυνομία, την Περιφέρεια, το Δήμο και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, επιτείνουν και επιδεινώνουν τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Ο λαός, αντίθετα από το πνεύμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, πρέπει να επαγρυπνεί, να διεκδικεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...