Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Συνάντηση Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Νίκου Μπαράκου και βουλευτή Θανάση Ζεμπίλη με τον υπουργό Δικαιοσύνης

«Αποκατάσταση του Ειρηνοδικείου Κύμης με πόρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και διάθεση Ειρηνοδικείου Αλιβερίου στο Δήμο»

Πολύ σημαντικά για το δήμο Κύμης Αλιβερίου τα αποτελέσματα της συνάντησης του Δημάρχου Νίκου Μπαράκου και του βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη με τον υπουργό δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη αφού ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αναλάβει το υπουργείο την αναπαλαίωση του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου του Ειρηνοδικείου Κύμης ενώ το κτήριο του ειρηνοδικείου Αλιβερίου θα διατεθεί στο δήμο.

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2024 τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και αφού τον ευχαρίστησαν για την διατήρηση του Περιφερειακού Πρωτοδικείου Κύμης στο νέο δικαστικό χάρτη της χώρας του έθεσαν το ζήτημα της κατάστασης του κτηρίου κάνοντας γνωστό ότι υπάρχει μελέτη που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για την Αναπαλαίωση του διατηρητέου κτηρίου η οποία έχει προϋπολογισμό 240 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ Φλωρίδης δεσμεύτηκε να αναλάβει το υπουργείο το κόστος αποκατάστασης του Ειρηνοδικείου κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την Κύμη.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος με την ευκαιρία της συνάντησης έθεσε το θέμα του κτηρίου του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου για το οποίο κατατίθεται αίτημα της παραχώρησης του ως κτηριακό απόθεμα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου για κοινωνικές - πολιτιστικές δράσεις και άλλες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος έθεσε και το θέμα της διάθεσης του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου στο δήμο το οποίο όπως είπε ο υπουργός δυστυχώς δεν ανήκει στο υπουργείο δικαιοσύνης ωστόσο θα εξεταστούν όλες οι πιθανότητες για τυχόν αποδέσμευση του προς όφελος του δήμου και των πολιτών.

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ευχαριστεί θερμά τον βουλευτή Θανάση Ζεμπίλη για τις ενέργειες του για την ικανοποίηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που του τέθηκαν από τους Ευβοείς εκπροσώπους του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...