Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Εύβοιας για την επιστροφή επιδότησης ενέργειας

Παρέμβαση για την επιστροφή της κρατικής επιδότησης κατανάλωσης ρεύματος

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας διαβιβάσουμε τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων – μελών μας για τις αιφνίδιες χρεώσεις που επιβλήθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι χρεώσεις αυτές, οι οποίες φέρουν την ένδειξη «ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ», αφορούν την επιστροφή μέρους της κρατικής επιδότησης ενέργειας που δόθηκε από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο 2023 στις επιχειρήσεις, βασιζόμενοι στην υπ' αριθ.: ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/62035/1037 Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 10/06/2024.

Όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ακρίβεια και το υψηλό λειτουργικό κόστος. Μάλιστα αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας κάνουν άμεσα απαιτητή την επιστροφή των εν λόγω επιδοτήσεων.

Απροειδοποίητες ενέργειες, όπως η εν λόγω, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών στο πολιτικό σύστημα. Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την κάλυψη των ποσών αυτών μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού είτε με τον όποιο εύλογο τρόπο, καθότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και η στήριξη τους είναι ζωτικής σημασίας.

Με εκτίμηση, 

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεροντίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...