Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Η θεατρική παράσταση "ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ?" του Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο Καρύστου

Μια πολύ όμορφη βραδιά μας έκανε δώρο ο Αίολος χτες και έτσι παρακολουθήσαμε την κωμωδία ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ? μέσα σε ένα πολύ όμορφο σκηνικό με το φεγγαράκι να φωτίζει την ήρεμη θάλασσα.

Το τόσο πολύ έξυπνο, αστείο και λυρικό κείμενο είναι του Θ. Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, ενώ οι στίχοι και η μουσική που συνθέτουν την παράσταση τόσο ταιριαστά, είναι
της Αφροδίτης Μάνου. Η Πετρούλα Μαντζουκίδου απέδειξε ακόμα μια φορά τις ιδιαίτερες ικανότητες της στην σκηνοθεσία και μας χάρισε ένα αξέχαστο θέαμα.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί μας μας έδωσαν μια πλούσια σε θέαμα παράσταση και καλέστηκαν να επωμιστούν πολλαπλούς ρόλους και να αντικαταστήσουν τον ρόλο των χορευτών σε πολλά σημεία.

Η παράσταση χάρισε γέλιο στο κοινό που πολλές φορές χειροκρότησε τους ηθοποιούς μας κατά την διάρκεια της.

Εκτός όμως από το κάλεσμα σε πολλαπλούς ρόλους, δημιούργησαν την παράσταση μόνοι τους αφού αντικατέστησαν πολλές άλλες ειδικότητες όπως του σκηνογράφου, του ενδυματολόγου, του/της μακιγιέζ, του διευθυντή σκηνής, του συνεργείου, των κατασκευών σκηνικών αντικειμένων, της οργάνωσης παρασκηνίων, του βοηθού ηχολήπτη και πιθανόν, ακόμα περισσοτέρων.

Πάντα συμπαραστάτες σε όλες τις παραστάσεις η Σέβη Στελιάτου στον ήχο, και πυλώνας στην δημιουργία σκηνικών ο Κώστας Σάρρας, που με συγκινητική σεμνότητα και αφοσίωση βάζει στην κυριολεξία πλάτη για να ανέβουν οι παραστάσεις. 

Στα ρούχα πολύτιμη βοήθεια και εργασία της Μαρίας Σέρελη Τσαπέπα. Η Γιωργία Κόλλια είναι μια άξια αρχηγός των ομάδων και της αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια για όλες τις προσπάθειες για το ανέβασμα των παραστάσεων.

Παρακολουθώντας τις πολύωρες πρόβες, τα παρασκήνια, τις δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ισορροπήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και τόσες άλλες υποχρεώσεις που έχουν σαν ενήλικες. Και όμως, σε μια εποχή που όλοι σκέφτονται με το τι έχουν σαν "λαμβάνειν", δεσμεύονται να ανταπεξέλθουν σε όλους αυτούς τους ρόλους και τις υποχρεώσεις του θεάτρου με ελάχιστα μέσα .

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και μην ξεχάσετε όχι μόνο να πάτε στην παράσταση, αλλά και να δώσετε το πιο ζεστό και δυνατό χειροκρότημα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...