Στην ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο ο Βουλευτής Εύβοιας ζήτησε να χυθεί άπλετο φως και να διαλευκανθεί η υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας. Συγκεκριμένα ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση του:
«Είναι σημαντικό για έναν επιχειρηματία, να υπάρχει ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, τι σημαίνει αυτό; να υπάρχει οργάνωση του χώρου, δηλαδή να ξέρει που επενδύει, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου, να υπάρχει γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και βεβαίως να υπάρχει μία φιλική, χρηστή και διαφανής Δημόσια Διοίκηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλο τον κόσμο, επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνήσεις και επιμελητήρια, κάνουν έρευνες και εκθέσεις και κατατάσσουν χώρες και περιοχές, προκειμένου να δουν που υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά, προκειμένου να αποφευχθούν οι επενδύσεις σε αυτές τις περιοχές. Δυστυχώς στον τομέα αυτό αποτύχαμε!
Εάν σήμερα κάποιος επενδυτής είχε το χάρτη της Ελλάδας και ήθελε να επιλέξει που θα κάνει επένδυση, σίγουρα δεν θα ερχόταν εδώ, διότι δεν είχαμε κάποιο μεμονωμένο κρούσμα στην τοπική ΔΟΥ, είχαμε για πρώτη φορά δομή εγκληματικής οργάνωσης και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό.
Έβγαλα μία ανακοίνωση, γιατί υπήρξε πάρα πολύς θόρυβος, επιβεβαιώθηκα σήμερα από τον Περιφερειάρχη μας, ο οποίος έκανε πολύ σημαντικές ενέργειες, όπως και η Δήμαρχος μας, είπα ότι η ΔΟΥ Χαλκίδας, ούτε πρόκειται να κλείσει, ούτε να υποβαθμιστεί, ούτε να μετατραπεί σε γραφείο ή κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.
Όμως το αίτημα της κοινωνίας, θα πρέπει να είναι: να χυθεί άπλετο φως, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση αυτή, ώστε να πάψουν να υπάρχουν σκιές, σε πρόσωπα, σε επιχειρήσεις, σε φορείς, στην τοπική μας κοινωνία, η οποία βεβαίως μέχρι εχθές δεν ήξερε, σήμερα όμως γνωρίζει.
Είναι σημαντικό, λοιπόν, ότι η ΔΟΥ παραμένει, αλλά και πάλι το ζητούμενο είναι όχι μία οποιαδήποτε ΔΟΥ, αλλά μία ΔΟΥ που θα λειτουργεί με διαφάνεια, με ορθό τρόπο και θα εξυπηρετεί τον πολίτη με ενάργεια και τον συναλλασσόμενο.
Το δεύτερο ζήτημα είναι το ζήτημα των υποδομών, όπου γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια σήμερα να γίνουν κάποια πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό και για το Επιμελητήριο να αναδεικνύει τα ζητήματα αυτά, γιατί ο κόσμος και πολλές φορές και Υπουργοί, στελέχη Κυβερνητικά που επισκέπτομαι, νομίζουν ότι η Εύβοια είναι η Χαλκίδα.
Δεν είναι έτσι, η Χαλκίδα πράγματι έχει λύσει τα θέματα της, την τελευταία περίοδο που ήμουν Δήμαρχος, ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα υπερτοπικά έργα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και η σύνδεση του Σχηματαρίου (ΠΑΘΕ) με την πόλη της Χαλκίδας, όμως το ζήτημα είναι να βγάλουμε κι άλλες περιοχές από την απομόνωση, τον βορρά, τον νότο, την ανατολή του Νομού μας.
Έτσι, λοιπόν, είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο, το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, το οποίο είναι ένα συμβασιοποιημένο έργο και το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, του μεγάλου αστικού ιστού του Δήμου Χαλκιδέων και άλλων περιοχών. Και βεβαίως ο βόρειος οδικός άξονας η μεσογειακή χάραξη που αποτελεί δέσμευση προσωπική του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και η παράκαμψη του Βασιλικού, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων, με την οποία θα γίνει λειτουργική και ωφέλιμη για τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Εύβοιας η παράκαμψη της Χαλκίδας.
Και το τρίτο ζήτημα το οποίο θα ήθελα να αναφερθώ και να συγχαρώ και την Υπουργό μας ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και τον Φάνη Σπανό, είχαμε διπλασιασμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα, δηλαδή από τα 200 εκατομμύρια είμαστε γύρω στα 400 και πλέον εκατομμύρια έχουμε μία αύξηση 108%, αυτό δεν είναι απλός αριθμός σημαίνει για το κατά κεφαλήν, αν κάνουμε μία κατανομή από τα 350 πρέπει να είμαστε γύρω στα 730 ευρώ ο κάθε Στερεοελλαδίτης, αυτό το οποία θα ζητούσα εγώ και θα ήθελα να επισημάνω, το είπα και προχθές στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι δύο προγράμματα που τα έφερε ο Πρωθυπουργός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία στοχεύουν στην σύγκληση και την κοινωνική συνοχή, άρα όποιες περιοχές, όπως η Φθιώτιδα που έτρεξε πολύ στο Ταμείο Ανάκαμψης, όχι διότι - γιατί ξέρετε συνηθίζουμε να γκρινιάζουμε, δεν ισχύει - όχι διότι κάποιος την ευνόησε, διότι το Ταμείο Ανάκαμψης είχε είχε αυστηρή προτεραιότητα.
Άρα, είχαν μία ετοιμότητα στις μελέτες, για αυτό οφείλουμε να τους συγχαρούμε, όμως το γεγονός ότι απορρόφησαν σε ένα ποσοστό ίσως που υπερβαίνει το 70% του Ταμείου Ανάκαμψης στη Στερεά Ελλάδα, σημαίνει ότι θα υπάρξει μία διαφορετική κατανομή στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να καλύψουμε την αδικία της πρώτης κατανομής και νομίζω ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας, προκειμένου να υπάρξει δίκαια διάχυση του πλούτου και αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε επίπεδο Περιφερειακό και Ενδοπεριφερειακό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου