Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης- Αλιβερίου: Καμιά ανεμογεννήτρια στα Κοτύλαια όρη και στα Δάση της περιοχής μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής μας για να μην μπει καμιά ανεμογεννήτρια στα παρθένα βουνά του Δήμου μας. Μια προστατευόμενη περιοχή NATURA, καταφύγιο αγρίων ζωών και φυσικού κάλλους.

Η κινητοποίηση στη θέση Τούρλα κοντά στην κορυφογραμμή του Μαυροβουνίου, πάνω από το χωριό Κάδι, κατάφερε να αποτρέψει την τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου. 

Στην διήμερη προσπάθεια για την αποτροπή εγκατάστασης του ιστού συμμετείχε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου Κώστας Κέκης.

Η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας έχει την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των υπολοίπων που «πίνουν νερό» στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» χτίζοντας διαχρονικά το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει: το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων κτλ.

Έχει γίνει πια κατανοητό ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κοτύλαια, στα υπόλοιπα βουνά της περιοχής μας και συνολικά της Εύβοιας δεν έχει καμιά σχέση με την προστασία του ή πολύ περισσότερο με την εξασφάλιση φθηνού ρεύματος για τη λαϊκή κατανάλωση. Αντίθετα, οδηγεί στην καταπάτηση οικισμών, αρχαιολογικών χώρων, κορυφογραμμών και προστατευόμενων περιοχών γιατί μοναδικό κριτήριο της ανάπτυξης εκατοντάδων αιολικών είναι τα επιχειρηματικά κέρδη. 

Άλλωστε, η άλλη όψη των επενδύσεων αυτών είναι το πανάκριβο ρεύμα για το λαό και τα τεράστια κέρδη για τους ενεργειακούς ομίλους.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να ακυρώσουν οριστικά κάθε αδειοδοτική διαδικασία αιολικών πάρκων και μπαταριών στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου σεβόμενοι το αίτημα κατοίκων, συλλόγων και φορέων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέσα και έξω από τα δημοτικά Συμβούλια μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού του δήμου μας και παράλληλά να διεκδικήσουμε φθηνό ρεύμα για το λαό και καμιά διακοπή ρεύματος για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Κέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...