Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης

Για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/5/2024.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, στα πλαίσια της ενημέρωσης που έχουμε καθιερώσει μετά από το πέρας των διοικητικών συμβουλίων ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, σας αναφέρουμε ότι υποβάλλαμε τρία θέματα στην προ ημερήσια διάταξη τα οποία συζητήθηκαν.

Το 1ο Θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης αφορούσε την «Συζήτηση για τα αποτελέσματα των ενεργειών του προεδρείου ώστε οι πυροσβέστες που εκτελούν υπηρεσία στα πυροσβεστικά περιπολικά και στις δασικές εκτάσεις και άλση, να στεγαστούν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις».

Το 2ο Θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης: «Συνάντηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την επίλυση των προβλημάτων των Πυροσβεστικών Κλιμακίων και την αναβάθμισή τους».

Το 3ο Θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης: «Απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων εν όψη του ετήσιου συνέδριου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.».

· Για το 1ο θέμα η απάντηση του Προεδρείου ήταν ότι γίνονται ενέργειες από την μεριά του προεδρείου για την καταγραφή των περιπολικών που δεν είναι συστεγασμένα.

· Για το 2ο θέμα συμφώνησαν να δρομολογηθεί συνάντηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την επίλυση των προβλημάτων των Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

· Για το 3ο θέμα η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη, να μπει ως θέμα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 24.5.2024 από την αντιπρόεδρο της Ένωσης που να ζήτα την εξαγγελία για άμεσες κινητοποιήσεις. 

Η πίεση της παράταξής μας που έχει ασκηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και η δυσαρέσκεια που υπάρχει σε όλους τους συνάδελφους για τις δυσμενείς εξελίξεις που περιέρχεται ο κλάδος μας και που εκφράστηκε με διαγραφές για την αδράνεια του προεδρείου μπροστά στα άλυτα εργασιακά μας προβλήματα πιστεύουμε ότι είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ωστόσο ως Ε.Α.Κ.Π. εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την έκβαση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Επισημαίνοντας πως για άλλη μία φορά δεν πρέπει να επιχειρηθεί το ξεφούσκωμα της αγωνιστικής διάθεσης των πυροσβεστών. 

Τώρα είναι η χρονική στιγμή που όλα δείχνουν πως θα μπορούσαμε να οργανώσουμε των αγώνα για να πετύχουμε ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει να φανούμε μικρότεροι των περιστάσεων και να πάρουμε επιτέλους απόφαση για την οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να αρκούμαστε στα όποια ψίχουλα μας προτείνουν κάθε φορά οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες με την συναίνεση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων. 

Αυτού του είδους οι πρακτικές με θλίψη μας διαπιστώνουμε χρόνια τώρα πως αποσκοπούν και στην αποθάρρυνση των μελών για ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στην απώλεια της απαραίτητης εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει στα συλλογικά όργανα. 

Γι’ αυτό η Ε.Α.Κ.Π. έχει ρήξη όλο το βάρος της στην προσπάθεια αυτή με στόχο την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Πυροσβεστικό Σώμα με εγγυημένες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες για τους υπαλλήλους του.

Λόγω ότι εκτιμούμε πως τα γεγονότα και οι σχεδιασμοί που έχουν δρομολογηθεί από την πολιτική ηγεσία θα φέρουν την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων αλλά και της πυρασφάλειας της χώρας, η απόφαση της Ένωσης Στερεάς για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις έχει βαρύνουσα σημασία.

Στο πανελλαδικό συνέδριο της Καστοριάς όλες των Ενώσεις ένα σκοπό θα πρέπει να έχουν, την από κοινού απόφαση για την από εδώ και πέρα πορεία της αγωνιστικής δράσης και στάσης της Ομοσπονδίας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...