Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Θανάσης Ζεμπίλης για το δρομολόγιο Κάρυστος Κυκλάδες

Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Πειραιά συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Παπά.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου κ. Βαγγέλης Σπύρου και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Μεταφορών κ. Πανταζόπουλος συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου Καρύστου και φορέων της περιοχής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες.

Κατ´αρχάς, κρίθηκε απαραίτητη η συνέχιση της απόλυτα επιτυχημένης σύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες, ως άγονης γραμμής, η οποία αποτελεί πόλο τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης Εύβοιας και Κυκλάδων.

Περαιτέρω, συζητήθηκε η δυνατότητα αναβάθμισης της υφιστάμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική θεωρείται η επέκταση της σύνδεσης με νέα γραμμή που θα συνδέει την Κάρυστο με το λιμάνι της Ραφήνας και τις Κυκλάδες, τουλάχιστον κατά τη θερινή σεζόν, όπως επίσης και η ενίσχυση της σύνδεσης στη γραμμή Μαρμαρίου – Ραφήνας με πυκνά δρομολόγια. 

Κατά τον τρόπο αυτό η Καρυστία θα αποτελέσει θαλάσσια γέφυρα που θα συνδέει τις Κυκλάδες με την Αττική.

Στα βασικά πλεονεκτήματα της σύνδεσης Εύβοιας – Κυκλάδων συγκαταλέγονται, όπως τόνισαν οι κκ Ζεμπίλης και Σπύρου, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Εύβοιας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδας, όπως και η σύνδεση των Κυκλάδων μέσω της Εύβοιας (Κύμη – Μαντούδι) με τις Σποράδες. 

Έτσι, η επέκταση του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου θα συμβάλει στην βελτίωση της προσβασιμότητας, την μεγιστοποίηση της τουριστικής κίνησης και στην αποσυμφόρηση των κεντρικών λιμανιών της Αττικής.

 Οι κ. Παπάς δεσμεύθηκε για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και συνέχιση της υφιστάμενης γραμμής και κατά τη νέα περίοδο, όπως επίσης δεσμεύθηκε να εξετάσει με τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου την πρόταση του Δήμου Καρύστου για επέκταση του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...