Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Κ. Καραμπατσώλη: Υπέρ του σχεδίου νόμου για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας - ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε η βουλευτής Εύβοιας (ΝΔ), Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, μιλώντας για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής Εύβοιας μίλησε για την εξέλιξη του ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια, τον εμβολιασμό, τη μεταρρύθμιση του προσωπικού ιατρού και τις άυλες συνταγές, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ιατρών και την προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων.

Ενδεικτικά, η βουλευτής τόνισε: “Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Για τη Νέα Δημοκρατία η ενίσχυση του ΕΣΥ ήταν εκτός από προεκλογική δέσμευση και ηθική ανάγκη. Ανάγκη να στηρίξουμε κάθε πολίτη. Είτε βρίσκεται στη Σκύρο, είτε στην Καρυστία, το Αλιβέρι, τη Βόρεια Εύβοια και κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας. 

Πιστεύουμε και θα πιστεύουμε ότι η δημόσια υγεία, ως ύψιστο αγαθό, θα πρέπει να παρέχεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους, όσο το δυνατόν καλύτερα και με ελάχιστο κόστος. 

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες και χρόνιες ανορθογραφίες. Ο ρόλος μας όμως δεν είναι να κλείνουμε τα μάτια, αλλά να λύνουμε τα προβλήματα. Και αυτό ακριβώς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας ήταν επιτακτική ανάγκη, η οποία καλύπτεται σήμερα.”





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...