Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται για την κατασκευή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου με αφορμή την ανάδειξη αναδόχου για τη 2η φάση κατασκευής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται για την κατασκευή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Μιας μονάδας που είναι μεγάλης σημασίας για δεκάδες συντοπίτες μας.

Η ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση/χορηγία για εργασίας (2η φάση) όπως συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Δημοτικός Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/4 αποδεικνύει πως η ολοκλήρωση της κατασκευής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού εξαρτάται από τις διάφορες χορηγίες.

Με αυτόν τον τρόπο το κράτος και η κυβέρνηση συνεχίζουν συνειδητά να αδιαφορούν για τις ανάγκες τόσων συμπολιτών μας. Συνειδητά, όχι γιατί απλά δεν έχουν εξασφαλίσει κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αλλά γιατί μαζί με την υποστελέχωση των Νοσοκομείων οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει και όλο το νομοθετικό πλαίσιο για την παραχώρηση τμημάτων τους σε ιδιώτες μέσω συμπράξεων (ΣΔΙΤ). Άλλωστε, εκεί οδεύει η αντίστοιχη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία λόγω μη στελέχωσής της, σύμφωνα με κυβερνητικούς βουλευτές. Ενώ παραχώρηση είχαμε πρόσφατα και της Παιδοογκολογικής μονάδας του Παίδων «Αγ. Σοφίας» στην, μέχρι πρότινος, «ευεργέτιδα» της.

Για τους λόγους αυτούς τονίζουμε ξανά πως είναι ζωτικής σημασίας να εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή, εξοπλισμό, στελέχωση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...