Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Προσαρμογή στο Νέο Πλαίσιο Λειτουργίας Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, κατόπιν νέας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. τηλεδιάσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη, με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Τσακωνίτη ,την κ. Ευθυμία Μόσχου προϊσταμένη Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού, τους αναπληρωτές προϊσταμένους των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και των προϊσταμένων των τμημάτων Εμπορίου και Τουρισμού των Π.Ε. Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Ευβοίας 

και την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών και Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας παραγωγών - επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών κ. Στεφανία Τζοάννου .

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την επίλυση των προβλημάτων, όπως ο ορισμός των τοπογραφικών για τις θέσεις λαϊκών αγορών, των αδειών λειτουργίας και κανονισμών αυτών και την απόδοση θέσεων με διοικητική πράξη από τους υπευθύνους των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την προσαρμογή του κλάδου στο «Νέο Πλαίσιο Λειτουργίας Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων» βάσει του Νόμου 4849/2021. Προτάθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τέθηκε καταληκτική ημερομηνία η 24 Μαΐου 2024. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει οι υπεύθυνοι των Δήμων να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αρμοδιότητάς τους.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης ανέφερε τα εξής : «Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με υπευθύνους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οργανώσαμε την σημερινή τηλεδιάσκεψη στην οποία συναποφασίσαμε τις μεθόδους και τον τρόπο επικοινωνίας με τις δημοτικές αρχές και την ενημέρωσή τους για ακόμη μία φορά με στόχο την οργάνωση και την νόμιμη λειτουργία των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Προσβλέπουμε με τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό στην έγκαιρη προκήρυξη νέων θέσεων και την ολοκλήρωση των ενεργειών σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4849/2021, προφυλάσσοντας τα συμφέροντα των επαγγελματιών του κλάδου».

Η πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση της στην άμεση ανταπόκριση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη, τονίζοντας ότι τίθεται σοβαρό θέμα βιοπορισμού για τον κλάδο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...