Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στην Κάρυστο

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Ευβοίας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ , για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στην Κάρυστο.

Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Καρύστου και του Μαρμαρίου που δικαιολογημένα αντιδρούν στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας στην περιοχή τους.

Μια περιοχή που είναι εδώ και καιρό υπερκορεσμένη.

Η κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής χθες και σήμερα, που απέτρεψε την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού, δείχνει πως όταν ο λαός θέλει μπορεί να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση του στην πολιτική της "πράσινης ανάπτυξης" και της επέκτασης των αιολικών πάρκων στην Κάρυστο. Πολιτική που υπηρετούν Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις και οδηγεί από τη μια σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό και από την άλλη στην καταπάτηση οικισμών αρχαιολογικών χώρων, κορυφογραμμών και προστατευόμενων περιοχών.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να ακυρώσουν κάθε αδειοδοτική διαδικασία αιολικών πάρκων και μπαταριών στο δήμο Καρύστου σεβόμενοι το αίτημα κατοίκων συλλόγων φορέων και δημοτικού συμβουλίου.

Το ΚΚΕ, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέσα και έξω από τη Βουλή μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού της Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...